Чому люди купують смартфони флагмани та iPhone за шалені гроші

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Здрастуйте, дорогі читачі! Напевно, у кожного з нас є знайомі люди, які готові цілодобово стоять на вулиці, щоб купити чергову флагманську модель смартфона. А може бути і Ви належите до шанувальників «яблучної» продукції, суть не в цьому. Давайте говоритимемо відверто – ми вже давно пройшли етап становлення мобільної техніки, коли смартфони перестали виступати в ролі засобу для вираження свого стану.

Реклама

Насправді всіх поціновувачів флагманів можна зрозуміти – це справді потужна продукція з унікальним функціоналом. Що ще ми повинні розуміти під час використання сучасних гаджетів? Звичайно, йдеться про зручність та ціну.

А чи потрібний Вам смартфон за 1000 доларів?

Ось що неможливо зрозуміти, так це прагнення деяких людей витратити всі гроші на влаштування ціною в 800-900 $ при зарплаті 700 $. Адже багато хто купує, а потім кілька місяців виплачує кредит. І такі ситуації повторюються по замкнутому колу. А тепер відверто – чи багато Ви отримуєте при покупці iPhone або флагмана? З технічної точки зору продукція від Apple є більш потужною та продуктивною, а з практичної – нічим не відрізняється від андроїд-пристрою середньої категорії.

Не вірите? Тоді беремо в руки iPhone 13 і якийсь Poco F4, який коштує в 5 разів дешевше. Покрутили, оцінили плавність роботи, якість картинки. Тут ти починаєш розуміти, що практичної різниці немає. Звичайно, всі пристрої відрізняються функціоналом, десь краще камера, десь потужніший процесор.

Проблема в тому, що зараз ми живемо у цифрову епоху пристроїв, які фактично нічим не відрізняються між собою. Відмінності можуть помітити лише досвідчені користувачі, коли оцінюють показники чипів чи швидкість роботи окремих потоків.

І ще один важливий фактор – вартість пристрою. Практика показала, що в середньому смартфон живе не більше 3-х років. Придбати гаджет за 1000 доларів і трястись за його безпеку або аналогічний смартфон за 300 доларів? Очевидно, що обидва пристрої працюватимуть приблизно однаково, а якщо розіб’ється перший?

Час відходити від стереотипів

Зверніть увагу на іноземців, які найчастіше купують звичайні пристрої для щоденного користування. Вони давно дійшли висновку, що гаджет повинен допомагати у роботі, а не виступати у ролі модного аксесуара.

У випадку з iPhone все трохи інакше. Такі пристрої в нашій країні (це важливо враховувати) коштують дорого і доступні лише невеликій частині населення. Але й вони починають гальмувати за 2-3 роки.

Ні, я не заперечуватимемо того факту, що деяким людям вигідно використовувати саме iPhone як робочий інструмент. Однак у всіх інших випадках покупка флагмана обґрунтована лише нашими «понтами». Навіщо все це сказано? Все дуже просто – нам потрібно перестати ставитися до смартфонів як до антикваріату, на який слід витрачати всі гроші, що залишилися.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ