50, 64, 108 МПікс камери. У чому різниця і як вибрати смартфон із гарною камерою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для багатьох зараз камера в смартфоні не частина яка його доповнює, а найчастіше основний параметр, що визначає хороший або поганий, той чи інший смартфон. Якщо раніше вважалося, що чим більше мегапікселів камера, тим краще.

Однак, останні три роки пішла дика мода на багато мегапіксельні камери. У бюджетниках стоять камери на 64 Мпікс, у флагманах на 50 мпікс, деякі моделі зовсім примудрилися запхати камери на 108 Мпікс, а останні новинки від Xiaomi і Infinix так взагалі мають у своєму розпорядженні 200 Мпікс.

Чи це гарантує, що якість знімком буде на дуже високому рівні? У цій статті я постарався розібратися з цього питання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кількість мегапікселів безперечно відіграє роль як знімки, але далеко не найважливішу. Роль не менше відіграє розмір матриці камери, на якій ці пікселі і розташовуються.

Апертура ще один дуже значущий фактор про який мало хто в принципі знає, чим вона ширша, тому більше світла пропускає, що знову ж таки підвищує якість. І останній фактор – це обробка зображень, то як сам смартфон обробить зображення, прибере шуми, засвіти тощо.

Цей фактор перед покупкою дізнатися не вийде, тому єдине, що тут можна розраховувати це на перевірених виробників. З цим питанням вони справляються набагато краще, ніж молоді гравці на ринку.

Як же все-таки правильно вибрати смартфон із гарною камерою?

Насамперед рекомендую дізнатися розмір матриці. Він має вигляд дробу, приклад: 1/1,5. Для тих, хто не зовсім проймає, матриця на 1/1,5 буде краще ніж на 1/3. Чим менше число після дробу, тим краще.

Другою справою рекомендую дізнатися розмір апертури , інакше її ще називають діафрагмою. Вона позначається, як f/1.6 і що менше число після дробу краще. Тобто f/1.6 буде краще ніж f/2.6.

Потім вже можна подивитися на кількість мегапікселів , але в сукупності з попередніми хорошими показниками. Після порівняння всіх показників можна робити свій вибір.

Так само невелику пораду подумайте перед тим, як купувати смартфон, почитайте відгуки, подивіться огляди на ютубі, якщо є можливість витратити пів години і порівняти вітринні зразки, то зробіть це. Не думаю, що хтось пошкодує про це Для більш детального порівняння можу порекомендувати вам сайт kimovil, там вам одразу і потужність пристроїв підкажуть. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.