Стало відомо, чому ходити в туалет із телефоном може бути небезпечно

Сучасні девайси здатні урізноманітнити ваше життя навіть там, де це зовсім не обов’язково, наприклад, у туалеті. Там уже давно немає звичних для всіх кросвордів, адже їх легко замінить смартфон, у якому можна і пограти, і подивитися, і почитати. Тільки ось усім цим можна зайнятися і в іншому місці, а сидячи на унітазі, потрібно зосередитись на головному. Чому це важливо, розповів лікар-колопроктолог Василь Гаврилов.

На 100% шкідлива звичка

За словами фахівця, брати телефон у туалет – це на 100% шкідлива звичка. І річ тут не в самому смартфоні, хоча, звичайно, залипати в екран надовго — не річ. Насправді звичка може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Найочевидніше:

  • Ви сидите на унітазі довше, ніж це справді потрібно.
  • Все тому, що поки дивишся в телефон, час летить непомітно.
  • Через надмірну напругу збільшуються гемороїдальні вузли, а також посилюється тиск на судини ніг, аж до оніміння.

Також, наголосив лікар, на процес полегшення можуть негативно вплинути погані новини, які ви можете прочитати у телефоні. А в такій справі зайвий стрес не потрібний. Тож краще смартфон із собою в туалет не брати.

Три хвилини, це багато чи мало

Гаврилов пояснив, що дефекація в принципі має бути швидкою та одномоментною. Навіть при запорах краще не затримуватись на унітазі більше трьох хвилин. Щоб надовго не розлучатися з телефоном, фахівець порадив їсти більше овочів, фруктів та ягід. Вони є клітковина, яка допоможе прискорити процес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.