Яким має бути недорогий смартфон – декілька порад

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вибір смартфона у нинішніх реаліях справа дуже важлива. Трубка має, як мінімум, у найближчі 2-3 роки опрацювати без суттєвих погіршень. Не секрет, що смартфони дуже швидко морально старіють – це своєрідний двигун ринку.

Реклама

Поговоримо про те, яким має бути недорогий бюджетний смартфон. Пройдемося коротко за параметрами і не прив’язуватимемося до моделей – на це каналі реклами немає і не буде.

Розмір і екрана і сам екран

За розміром екрану – краще вибирати гаджет з розміром екрану в районі 6-7″. Це найоптимальніший і зручний форм-фактор на сьогоднішній день. Екран – обов’язково IPS. Точно не варто брати гаджет з матрицею TN – вона Процесор

Процесорів

для мобільних пристроїв так багато, що не вистачить цілої статті, щоб описати всі технічні характеристики Використовуємо логіку – вибираємо смартфон з тим процесором, який був анонсований не пізніше 2-х років тому. говориться “минулий вік”. Бажано, щоб CPU мав енергозберігаючі ядра – так пристрій пропрацює довше. У бюджетному сегменті у нас вибір не великий, тому прив’язуватися до якихось певних моделей CPU ми не будемо.

У смартфоні два типи пам’яті: постійна та оперативна. Постійна пам’ять має бути не менше 64 гігабайт. Оперативної пам’яті, щонайменше 4-х гігабайт. Усе, що нижче, вже морально застаріло — такий пристрій не працюватиме швидко.

Якщо є можливість взяти гаджет зі 128 гігами, ніж на 64, то краще вибрати більше.

Важливо розуміти, що чим більше оперативної та постійної пам’яті, тим смартфон дорожчий. Це негласний маячок при виборі мобільного пристрою.

Камера

Тут, як і в пункті вище, бюджетник навряд чи зможе похвалитися дуже гарною камерою. Якщо раніше впливала кількість мегапікселів, то цей параметр не є ключовим. Камера може бути 40 MPx, а знімати гірше, ніж сенсор на 5MPx.

У будь-якому випадку, бюджетник матиме камеру, за допомогою якої можна робити фотографії. Навіть дві — фронтальна та основна.

Операційна система

Найкраще купувати смартфон на чистому Android без жодних оболонок. Він працюватиме швидше і з мінімальною кількістю проблем. Не варто брати пристрої на Android GO – це урізаний Android та, як правило, на ньому випускають зовсім слабкі смартфони.

Функціонал

У будь-якому смартфоні є Wi-Fi та Bluetooth. Бажано, щоб Wi-Fi був дводіапазонним (якщо у вас є роутер на 5ГГц), а Bluetooth мав версію протоколу не нижче 5.0.

NFC або безконтактна оплата — у нинішніх реаліях, швидше, не потрібна, ніж потрібна. Принаймні, наявність NFC навряд чи буде ключовим фактором при виборі смартфона.

Решта функцій у бюджетному пристрої вже вторинні. Дві симкарти є практично скрізь, а віртуальну eSIM підтримують лише дорогі моделі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ