Статті

Як продовжити час автономної роботи смартфона

Share

Деякі мобільні телефони працюють без заряджання довше, інші – не дуже. Час роботи смартфона без зарядного пристрою може бути збільшений незалежно від марки. Якщо акумулятор телефону часто розряджається, є кілька простих рішень цієї проблеми. Час і турбота, витрачені на це, виправдають себе, бо більше такого не станеться.

Деякі люди бояться змінювати основні установки телефону. Насправді, це зовсім не страшно, якщо уважно прочитати характеристики. Якщо ви хочете продовжити термін служби батареї смартфона, слід вимкнути автоматичну яскравість екрана і вручну встановити її на нижче значення. Звичайно, потрібно залишити достатню яскравість, щоб можна було бачити екран, але зменшити її якнайбільше. Особливо на смартфонах із великим екраном, це дуже допоможе.

Ще одна річ, яку не варто брати до рук, – це контроль над додатками. Потрібно обов’язково видалити всі програми, які не користуються або які не використовуються системою телефону. Тобто якщо на смартфоні на заводі встановлені соціальні мережі або браузери, але людина ними не користується, краще їх видалити. Це єдиний спосіб гарантії, що вони не працюватимуть у фоновому режимі або потребують оновлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо фонового режиму, то це велика проблема для часу автономної роботи. Коли використовується програма і не закривається, а просто натискається кнопка «Додому», вона залишається працювати у фоновому режимі. Це не тільки витрачає заряд батареї, а й забирає пам’ять оперативної пам’яті. Продуктивність смартфона значно підвищиться, якщо завжди закривати програми, які не використовуються.

Крім непотрібних програм, більшу частину заряду батареї споживають і непотрібні функції. Наприклад, GPS, NFS, Bluetooth, Wi-Fi та мобільні дані. Коли вони не використовуються, краще тримати їх вимкненими.

Коли смартфон перегрівається, якість роботи знижується. Це теж стосується його витривалості без підзарядки. Перегрів може бути викликаний безліччю факторів, основними з яких є зайнята оперативна пам’ять, переповнена пам’ять та спекотна погода. Більшість людей не замислюються про це, але спека викликає перегрів телефонів – так само, як і у людей. Щоб запобігти цьому, не можна залишати телефон під прямим сонячним промінням і на нагрітих поверхнях.

Якщо дотримуватися всіх цих запобіжних заходів і стежити за ними, час автономної роботи смартфона буде збільшено. Для деяких людей цього може бути недостатньо, а в інших ситуаціях може знадобитися ще більша тривалість заряду. У цьому випадку можна скористатися програмною опцією режиму енергозбереження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Google створив штучний інтелект для виявлення шахрайств під час дзвінків

    Подання Google на нещодавній конференції Google I/O функції, заснованої на штучному інтелекті і спрямованої на…

    17.05.2024

    Штучний інтелект тепер може розпізнати сарказм під час спілкування з людиною

    Фахівці Лабораторії мовних технологій Гронінгенського університету заявили про створення мультимодального алгоритму, що дає змогу покращити…

    17.05.2024

    Відомо з якого матеріалу буде корпус Samsung Galaxy S25 Ultra

    Згідно з останніми чутками, Samsung Galaxy S25 Ultra матиме титановий корпус, аналогічний до Galaxy S24…

    17.05.2024

    Стало відомо коли представлять GTA 6

    Мільйони геймерів чекали на вихід GTA 6 восени 2023 року. Інсайдери запевняли, що у Rockstar…

    17.05.2024

    Нова функція на Android допоможе знайти смартфон навіть без інтернету

    Останні версії ОС iOS та Android багато в чому схожі, проте кожна з них має…

    17.05.2024

    Оновлення One UI 6.1 отримали старі смартфони Samsung

    Компанія Samsung почала розповсюджувати оновлення до One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A73 та Galaxy…

    17.05.2024