Huawei представила EMUI 13 – що нового, які девайси підтримуються

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Huawei раптом взяла та представила нову версію прошивки, яка встановлюється на смартфони для глобального ринку. На пристрої для Китаю виробник ставить Harmony OS, а інших регіонів випускає EMUI. Саме 13-та версія «під’їхала» кілька днів тому.

Реклама

Як повідомляють фахівці, нова операційна система зовні дуже нагадує Harmony OS 3.0. Але в плані функціоналу вона стала багатшою. Список змін у прошивки величезний, тому ми виділили найважливіші та яскраві покращення, які стануть доступні власникам підтримуваних смартфонів.

Нововведення

Віджети, що настроюються

Тепер їх можна відкривати та редагувати одним жестом. Мабуть, розробники надихалися концепцією iOS 16, яка привнесла до фірмових девайсів широкі можливості кастомізації.

Смарт-папки

На робочому столі розпоряджатися ярликами встановлених програм стало ще зручніше. Тепер їх можна розкидати по розумних папках.

SuperHub

Тепер пристрої HUAWEI підтримують таку собі подобу Handoff у Apple — функція SuperHub дозволяє працювати з контентом на будь-якому підтримуваному девайсі. Наприклад, передавати файли між пристроями за допомогою функції Drag to Share.

Super Device

Дозволяє синхронізувати девайси Huawei Vision, Huawei MateBook та HuaweiMatePad Paper для зручнішої роботи.

Аудіострімінг

Тепер смартфони HUAWEI дозволяють транслювати аудіопотік з одного пристрою відразу на два підключені.

Очищення сховища

Функція SuperStorage звільняє до 20 ГБ дискового простору, об’єднуючи повторювані файли, а також стискає програми, що рідко використовуються, і видаляє непотрібні повторні завантаження.

Оновлення безпеки та конфіденційності

У новій версії ОС розробники підтягли безпековий рівень. Наприклад, тепер пристрої можуть сканувати систему щодо вірусів і зловредів. Також було покращено продуктивність.

Які пристрої підтримуються

На даний момент HUAWEI не розкриває список пристроїв, що підтримуються, проте, як показує практика, першими нову ОС отримають флагманські смартфони.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ