Як вибрати ігровий ноутбук – корисні поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для ігор який завжди логічно збирати стаціонарний комп’ютер. І якщо важливо пограти, то краще вибирати ігрові ноутбуки, цінні своєю потужністю, низькою ціною та довговічністю.

Процесор

Серцем будь-якого ноутбука вважається процесор, і зараз найбільш ходовими вважаються процесори наступних фірм:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Процесори M1 від макбуків Apple цінні тим, що при низькому навантаженні використовують чотири ядра низького енергоспоживання «Icestorm», що дозволяє серйозно економити енергію.
  2. Процесори AMD. Вони цінні тим, що апріорі дозволяють гарантувати “турбо-режим”. Якщо взяти для прикладу процесори AMD Ryzen, вони здатні автоматично прискорюватися з 3.6 ГГц до 4.1 ГГц.
  3. Процесори Intel. Будь-які версії даних процесорів i3-i9 цінні потужністю та низькою витратою енергії. Часто використовуються технології SpeedStep, при якій процесор споживає мінімум енергії при мінімальному навантаженні.

Все чудово працювати тільки при одному зв’язуванні з відеокартами. Ігрові ноутбуки оснащуються дискретними або знімними відеокартами, відмінними як високою потужністю, так і практичністю – якщо одна з них згорить при високому навантаженні, то оперативно змінюється на новий аналог власними силами.

Оперативна пам’ять

Вже не рідкість, коли для запуску ігор потрібний комп’ютер із ОЗУ 8-12 Гб. Але якщо ігровий комп’ютер буде мати DDR4 і ОЗУ ємністю не менше 16-20 Гб, то це дозволить користувачеві грати в будь-які сучасні ігри разом із потужним процесором. Звичайно, можна взяти техніку з меншим показником ОЗУ, але потрібно бути морально готовим до того, що на такому комп’ютері доведеться пограти у старіші ігри.

SSD чи HDD?

Стало своєрідним стандартом, що більшість сучасні ноутбуки оснащуються твердотілими накопичувачами у вигляді SSD, ємність яких часто варіюється в межах 256-512 Гб. Багато чи це мало? Якщо брати до уваги, що сучасні ігри “важать” не більше 80-150 Гб, то такої ємності вважається більш ніж достатньо. І SSD цінні тим, що апріорі не утворюють “фризів”, тобто. ігровий процес, навіть якщо будуть вибухи, не пригальмовуватиме і стрімінговий потік виявиться цілком високим – не нижче 80 фпс.

Акумулятор

Наявність ємного акумулятора також вважається критичним фактором, оскільки ноутбуки купуються для роботи чи гри поза домом. Якщо ноутбук має вбудований або роз’ємний акумулятор ємністю не менше 50 Вт/год, це виявиться позитивним фактором – геймер зможе грати в ігри довгий час, не заряджаючи батарею.

Екран

Наявність дисплея з діагоналлю екрану 15,6″ FullHD, з роздільною здатністю 1920×1080, і з матрицею IPS виявиться позитивним фактором – деталізація гри виявиться на вищому рівні. сторони видно не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.