На що дивитись при виборі ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір ноутбука – справа непроста. Стільки параметрів і кожен потрібно вміти аналізувати. Завжди даю просту пораду при виборі лептопа – краще відштовхуватися від центрального процесора. Але давайте пробіжимося за основними критеріями вибору лептопа. А то багато людей у ​​нас ноутбуки вибирають виключно за обсягом жорсткого диска, мовляв, що більше пам’яті, то краще.

Почнемо з найголовнішого – процесора. Маленькій мікросхемі відводиться важлива роль в обробці всіх процесів, які відбуваються в комп’ютері. Чим потужніший CPU, тим швидше працює ноутбук. Але який вибрати процесор?

Цього року я всім рекомендую придивитися до ноутбуків на процесорі AMD Ryzen 5000 серії. Всі камені даної серії побудовані на 7-нм технологічному процесі, що означає застосування найсучасніших та передових технологій. Ця серія відмінно зарекомендувала себе з позиції «ціна-якість», а ноутбук із процесором із цієї серії буде мати пристойну комплектацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цій серії є 4 лінійки процесорів – Ryzen 3579. Щоб дізнатися, який процесор краще відштовхуватися від завдань, які на ньому належить виконувати.

  • На Ryzen 3 йдуть базові ноутбуки для офісних завдань, перегляду відео, серфінгу у браузері та простих ігор. Це відмінне та енергоефективне рішення, якщо у вас невеликий бюджет.
  • Пристрої на Ryzen 5 класом вище. Для невимогливих геймерів або професіоналів підійдуть пристрої Ryzen 5 5600HS і Ryzen 5 5600H. Працюють на частоті від 3 до 4,2 ГГц. 6 ядер, 12 потоків справляються з великою кількістю одночасно запущених програм.

Якщо важлива автономність, то можна придивитися до двох CPU Ryzen 5 5500U та Ryzen 5 5600U. Літера «U» у назві означає високу енергоефективність – такий ноутбук працюватиме довше від одного заряду акумулятора. Це буде чудовим рішенням для вирішення офісних завдань.

Для ноутбука на AMD Ryzen 5 підійде обсяг пам’яті від 8 до 16 Гб.

Наприклад, ноутбук Honor MagicBook 16 HYM-W56 – 16 гігабайт оперативної пам’яті, процесор Ryzen 5 5600H, диск на 512 гігабайт. Ідеальний для офісних завдань, перегляду відео та серфінгу у браузері.

  • Ноутбук для серйозного користувача, який, крім звичайних завдань, займається графікою, обробкою відео або іграми. Для цієї мети підійдуть пристрої на Ryzen 7 — «камені» потужніші за попередні. Такий пристрій точно не гальмуватиме на ресурсомістких завданнях.

Ryzen 7 5800HS і Ryzen 7 5800H працюють на частотах від 2,8 до 4,4 ГГц, мають 8 ядер і 16 потоків. Є дві моделі з високою енергоефективністю Ryzen 7 5700U та Ryzen 7 5800U – такий ноутбук пропрацює набагато довше, за рахунок зменшення потужності. Також вбудована графіка на 8 ядрах — ноутбук без окремої відеокарти також тягне деякі ігри.

Ноутбуки на процесорі Ryzen 7 можуть мати 8, 16 або 32 гігабайти оперативної пам’яті. Чим більше, тим, звісно, ​​краще.

Можете придивитися до моделі HP Pavilion 15-eh1129ur – на базі процесора AMD Ryzen 7 5700U, з 16 ГБ оперативної пам’яті, накопичувачем на 512 ГБ буде відповідним варіантом не тільки для вирішення базових завдань, але й для виробників контенту буде гарним вибором.

  • Досвідченому користувачеві, якому важлива висока продуктивність, однозначно варто придивитися до серії Ryzen 9 – тільки потужні процесори. Підходять для тих, хто не хоче чекати, поки комп’ютер зробить потрібну дію. Робочі частоти від 3 до 48 ГГц. Також 8 ядер та 16 потоків. Список моделей: Ryzen 9 5900HS, Ryzen 9 5900HX, Ryzen 9 5980HS, Ryzen 9 5980HX.

На такому ноутбуці можна все. Якщо пристрій комплектується окремим відеоадаптером, підуть усі сучасні ігри. Та чого вже приховувати, вони підуть. Пристрій на Ryzen 9 ідеально підходить для найвибагливіших до ресурсів завдань.

Оперативна пам’ять у такому ноутбуці має бути від 16 до 32 гігабайт.

Однією з топових моделей можна назвати ASUS ROG Strix G15 G513QY-HF001 – В його основі потужний Ryzen 9 5900HX, 16 гігабайт ОЗП та 512Гб жорсткий диск. Модель підходить для геймерів та контент мейкерів. Відеокарта дискретна від AMD Radeon RX6800M, екран оптимального розміру 15.6”. Відмінне рішення для геймерів чи креаторів.

А що із жорстким диском?

Будь-який сучасний ноутбук повинен містити твердотільний накопичувач SSD. За обсягом не менше 512 гігабайт краще від 1 терабайта. Щомісяця кількість контенту зростає — запасу місця не повинно бути впритул.

А відеокарта?

Ноутбук буває ігровий та не ігровий. Буває, що сам пристрій потужний, але відеокарта інтегрована – на такому не пограєш на максимальній графіці. Ну а ігрова модель обов’язково міститиме в собі хороший дискретний відеоадаптер.

Інші параметри в ноутбуках, такі як версія Wi-Fi протоколу, Bluetooth будуть найсучаснішими на рік випуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.