Секрети аксесуарів Apple, про які ви могли не знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від інших виробників, Apple сумлінно ставиться до випуску не тільки гаджетів, а й аксесуарів. Так, самі по собі вони можуть бути досить дивними і не завжди зручними, але варто визнати, що вони зроблені дуже якісно. Візьміть будь-який аксесуар: особисто мені прийшов на згадку короткий кабель для зарядки від iPod Shuffle, якому немає зносу майже 10 років! Крім того, практично будь-який фірмовий аксесуар Apple має свої секрети, про які не знає рядовий користувач. У цій статті ми розберемо кілька таких аспектів.

Як зарядити iPad від бездротової зарядки

Нещодавно Apple розробила досить непогану магнітну портативну зарядку MagSafe Battery Pack, яка сумісна з iPhone 12, iPhone 13 і iPhone 14. Насправді, вона заряджатиме будь-які смартфони з бездротовою зарядкою, але з потужністю всього 7,5 Вт. Однак до деяких Android-смартфонів зарядка від Apple теж може примагнітитися через конструктивні особливості, паралельно зарядивши їх!

Крім того, можна підключити батарею MagSafe до розетки та примагнітити до смартфону, в результаті чого заряджатимуться обидва пристрої: пріоритет буде відданий iPhone, а коли рівень заряду досягне 80%, то повноцінно почне заряджатися MagSafe Battery Pack! Приблизно те саме буде, якщо підключити iPhone до MacBook і приєднати MagSafe Battery Pack – портативка теж буде заряджатися, але повільно. Здається, безглуздо, але підійде, якщо ви використовуєте CarPlay або перекидаєте фотографії на ПК.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кріплення для ремінця AirPods Pro 2

Багато хто вже помітив, що AirPods Pro 2 мають роз’єм для шнурка – погодьтеся, досить дивне нововведення в нових навушниках, оскільки навряд чи хтось захоче ризикувати дорогим гаджетом. Виявляється, Apple була змушена впровадити цей елемент: експерти з’ясували , що це кріплення може служити ще й як антена для чіпа U1, щоб покращити відстеження в Локаторі.

Кріплення для ремінця AirPods Pro 2 може використовуватись як антена для чіпа U1

Прошивка Apple Pencil

Практично всі гаджети Apple розумні. Аксесуари MagSafe, AirPods і навіть AirTag – у всіх є своя прошивка, а ще її іноді потрібно оновлювати. Можливо, новим власникам гаджетів Apple здається, що той самий Apple Pencil — просто одноразовий стілус, який неможливо відремонтувати, але в нього потрібно час від часу оновлювати ПЗ!

Як і в AirPods, прошивка Apple Pencil оновлюється автоматично , коли він заряджений та підключений до iPad. Перевірити версію прошивки Apple Pencil можна в налаштуваннях, вибравши “Основні”, “Про цей пристрій”.

Незвичайний чохол для iPod

Не так давно Apple припинила випуск одного з най легендарніших гаджетів – iPod. Саме плеєр приніс компанії впізнаваність, а ще саме дизайн використовували для розробки iPhone і навіть хотіли зробити безрамковим задовго до iPhone X! Не всі знають, але для iPod навіть випускали чохли! Щоправда, робили їх у вигляді шкарпеток!

Ось у такому незвичайному чохлі можна було зберігати iPod

Сам Стів Джобс пояснив, що шкарпетки для iPod не лише захищають гаджет, а й зігрівають його за холодної погоди. Цікаво, що хоч аксесуар і був досить дивним, але випускався з 2004 по 2012 рік, а випуск припинили через те, що гострі грані почали протирати тканину чохла. У Apple взагалі з чохлами особливі стосунки, тому навіть для iPad його вибрати не так просто.

Чи варто купувати оригінальні аксесуари Apple

Гаджети купертинівців вважаються досить якісними: це стосується не лише Айфонів чи Айпадів, а й аксесуарів. Всі ці дроти, навушники та перехідники, можливо, не такі функціональні, але дуже надійні. Але є один дуже серйозний мінус практично всі вони білі! Так, дешеві EarPods реально виглядають красивими, але дуже швидко брудняться, засолюються, а потім їх неможливо відчистити.

Нова клавіатура для iPad 10 випускається лише у білому кольорі

Але якщо деякі з аксесуарів представлені в різних кольорах, наприклад, чохли, то є і товари виключно в білому кольорі. Наприклад, нова клавіатура Magic Keyboard Folio для iPad 10 – вона ж пожовкне через пару місяців активного використання! Або амбушюри для AirPods Max – брудняться вони дуже швидко, а нові оригінальні коштують майже як нові AirPods 2! Однак незважаючи на наявність підробок та копій, аксесуари від купертинівців не псують сам пристрій. Наприклад, звичайна копія оригінального чохла для iPhone просто залишить сліди після тривалого використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.