Як самостійно налаштувати домашній роутер для швидкого та стабільного інтернету

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Багато хто думає, що налаштування роутера – складний процес, для якого необхідно викликати майстра. Насправді все куди простіше і привести роутер у робочий стан можна без особливих турбот. Єдине, що для цього потрібно дочитати статтю до кінця. 

Реклама

Як налаштувати роутер 

Перше, що потрібно зробити, – підключити Ethernet-провід вашого провайдера в нульовий роз’єм роутера. Він так і підписаний, тому знайти його не важко. На деяких моделях роутерів він відрізняється від інших портів кольором. 

Вам знадобиться ще один Ethernet-провід. Один його кінець потрібно встромити в будь-який з вільних роз’ємів на роутері, а другий – в Ethernet-порт на комп’ютері або ноутбуку. Це обов’язково, інакше налаштувати роутер не вдасться. 

Після того, як роутер почав отримувати інтернет та підключений до комп’ютера, залишилося його налаштувати. Потрібно відкрити веб-інтерфейс. І тому відкриваємо браузер і вводимо 192.168.1.1 чи 192.168.0.1. Це універсальні адреси всіх роутерів. Також адресу можна перевірити на роутері. Часто виробник наклеює на дно пристрою наклейку, де вказано адресу домашньої сторінки. 

Перейшовши на сторінку веб-інтерфейсу, ви побачите вікно авторизації. Сюди потрібно ввести логін та пароль. Знову перевіряємо наклейку на роутері або вводимо admin в обидва поля. 

На деяких сучасних моделях все налаштування відбудеться автоматично, після чого можна користуватися роутером. Перевірити це можна, спробувавши відкрити на комп’ютері будь-яку сторінку. Якщо вона вантажиться, значить інтернет є. 

Інакше шукаємо розділ під назвою “Інтернет” чи чимось схожим. Тут нам потрібно буде ввести логін і пароль від інтернету. Знайти їх можна у договорі, який ви укладали із провайдером. 

Потім залишається налаштувати мережу Wi-Fi. Якщо це не потрібно, можете далі не читати і користуватися інтернетом. Шукаємо у веб-інтерфейсі розділ з назвою Wi-Fi та вибираємо потрібні налаштування. Можна вказати ім’я мережі, пароль, діапазон та інші установки. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ