Де краще розмістити Wi-Fi роутер і як посилити сигнал Wi-Fi

У 90% випадків Wi-Fi роутер встановлюють у коридорі. Монтажники, які нам проводять інтернет, ставлять маршрутизатор, щоб можна було протягнути як менше дроти. Тим більше, у людей може бути хороший ремонт і щось свердлити та проводити ніхто просто так не буде.

Раніше таке розташування Wi-Fi роутера вважалося нормальним – покриття бездротової мережі вистачало. Не кожен у квартирі мав Wi-Fi маршрутизатор.

Але зараз, якщо в багатоквартирному будинку подивитися список відкритих точок Wi-Fi, то особисто у мене в звичайній 5-поверхівці таких буде близько 50. Справа в тому, що Wi-Fi роутер постійно аналізує радіочастоту і на предмет свого сигналу. чекає» або обслуговує поточні підключення.

Тому, щоб “розібратися” роутеру в цій “какофонії” радіочастотних сигналів, він постійно витрачає свої ресурси. Чим сильніше навантажено роутер, тим він працює повільніше. Тому що роутер є невеликим комп’ютером, який має ще й приймач.

Отже, де має стояти роутер, щоб добре працював?

Як ви вже зрозуміли, ідеальне місце для встановлення роутера – середина вашої квартири. Саме таким чином буде гарна якість у кожній кімнаті. Найбільш гарне, яке тільки може дати ваш Wi-Fi роутер, також особливості приміщення. Навіть дерев’яні двері шафи будуть глушити сигнал на кілька децибелів.

Чим вище буде розташований Wi-Fi маршрутизатор, тим краще буде якість зв’язку у приміщенні.

Не варто ставити Wi-Fi роутер:

1. Ближче до вікна. Він ловитиме сигнали смартфонів перехожих, якщо ваші вікна виходять на людне місце. Та й крім сигналів роутерів у вашому будинку, ловитиме ще й сусідні.

2. У захаращених місцях. Роутер під час роботи гріється і нічого не повинно лежати на ньому. Також і на блоці живлення.

3. У приміщенні з високим рівнем вологості: ванна кімната, кухня.

Що, якщо не допомагає переустановка?

1. Взяти потужніший роутер з кількістю антен не менше 4-х.

2. Придбати другий роутер або безшовну систему MESH — кілька роутерів розташовуються в різних кімнатах і дають ідеальний сигнал.

3. Якщо ваші споживачі сучасні, а маршрутизатор Wi-Fi дуже старий, можна придбати 2-х діапазонний роутер.

Де стоїть ваш пристрій? Напишіть у коментарі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.