Ваш смартфон може працювати довше: як заощаджувати заряд акумулятора

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Уявіть: заряд акумулятора смартфона 17%, ви на вулиці, а за 30 хвилин — раптовий робочий дзвінок. Чи вистачить батареї до кінця зустрічі? Звісно! Тільки варто подбати про економію енергії наперед. Ось що можна зробити.

Реклама

1. Зменшіть яскравість дисплея

Екран – головний споживач енергії. Тимчасово зменште яскравість до мінімально зручної. Ще краще — увімкніть у налаштуваннях автоматичний режим, і смартфон оптимізуватиме підсвічування дисплея під освітлення навколо вас.

2. Віддайте перевагу темним заставкам

AMOLED-дисплеї сучасних смартфонів відображають лише кольорові ділянки картинки, а чорні пікселі при цьому просто не включаються. Це можна використовувати: вибираючи для заставки картинку з великими чорними ділянками, ви заощадите зарядку пристрою. До речі, «живі» шпалери, навпаки, швидше «витрачають» заряд: зображення, що рухаються, змушують активніше працювати екран і задіють процесор смартфона.

3. Зменшіть час очікування екрану

Наприклад, до 10 секунд. Цього часу зазвичай вистачає, щоб прочитати нове повідомлення. Чим швидше згасне екран, тим менше енергії витратить телефон.

4. Видаліть зайве з дисплея

Тимчасово вимкніть функцію Always on Display («Завжди на дисплеї»), яка при блоці не дає екрану вимкнутись повністю: на ньому залишаються дата, час, стан батареї або повідомлення з програм. На додаток можна змінити роздільну здатність екрана: нижче якість відображення контенту – стабільніший рівень заряду.

5. Вимкніть непотрібні програми та функції

На акумулятор сильно впливає постійна передача даних мобільної мережі, однак ми розуміємо, що взяти та відключити мобільний інтернет, нехай і на якийсь час, готовий далеко не кожен. Тому радимо деактивувати функції, якими ви не користуєтеся тут і зараз, наприклад: Wi-Fi, Bluetooth та NFC. А ще варто вимкнути автоматичне оновлення програм, яке також поглинає заряд. За потреби апдейт можна провести вибірково у ручному режимі.

6. Скоротіть вібрації

Серйозно: вібровиклик «з’їдає» чимало енергії, тож використовуйте його лише під час ділових зустрічей чи коли цього вимагають правила (ви любите театр?). До речі, хороший апетит і у клавіатури, що вібрує.

7. Уповільніть швидкість інтернету

Бувають ситуації, коли інтернет не такий важливий, як інші функції смартфона. Наприклад, якщо ви шукаєте вихід з печери, вам, швидше за все, стане в нагоді ліхтарик, ніж можливість відповісти на повідомлення в месенджері. У цьому випадку ви можете зайти в налаштування і обмежити швидкість передачі мобільних даних до 2G – так телефон витрачатиме менше сил на пошук мереж, що заощадить батарею.

Актуально це і в подорожах: якщо в налаштуваннях у вас вибрано мережу 4G і вище, а ви в регіоні, де доступна мережа 3G, пристрій постійно витрачатиме заряд на сканування мереж.

8. Вживіть екстрених заходів

У смартфонах Samsung є режим екстремального енергозбереження, який обмежує швидкодію процесора, передачу фонових даних додатків та примусово знижує яскравість екрану. Достатньо активувати режим — і смартфон пропрацює довше, навіть якщо залишилася лише пара відсотків заряду.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ