Чому зараз купувати долар вигідно, – розповів експерт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз ідеальний момент для покупки готівкового долара. У цьому українців запевнив головний аналітик Міжнародної академії біржової торгівлі Андрій Шевчишин. Він докладно пояснив, чому українцям слід вкладатись у долар і коли придбана валюта принесе прибуток.

Купити та не продавати

Шевчишин зазначив, що для інвестування в долари ситуація зараз більш ніж сприятлива. Але розраховувати на швидкий заробіток від різниці курсів не варто. Принаймні найближчого тижня долар продовжить падати. Тож якщо купити валюту і за кілька днів її продати, заробити точно не вдасться. Навпаки, покупець може втратити чималу суму через зниження курсу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Здешевлення долара, який станом на четвер 27 жовтня вже впав нижче за 40 грн/$, зумовлене закінченням терміну перших тримісячних валютних депозитів.
  • Йдеться про придбання безготівкового долара за умови розміщення його на короткостроковому вкладі, який Нацбанк дозволив на початку серпня.
  • Люди почали забирати у банках придбані квартал тому долари та продавати їх, щоб заробити на різниці.
  • Пропозиція доларової готівки на ринку збільшилася, а курс пішов униз.

Гра в довгу

Якщо ж говорити про довгострокові інвестиції, то вони, на думку експерта, можуть принести чималий прибуток. Тенденція до зниження курсу не триватиме довго та рано чи пізно долар знову поповзе вгору. Цього просто не уникнути. Війна у самому розпалі і вимагає від держави чималих витрат. Відповідно платіжний банс України зараз стабільно негативний і найближчим часом це точно не зміниться.

Шевчишин пояснив, що перекрити дефіцит бюджету можна лише грошима, які Україна одержує від країн-партнерів. Але й ці кошти держава ще не отримала у повному обсязі і не відома, коли отримає. Через таку невизначеність із бюджетом дати точний прогноз щодо курсу долара зараз не зможе жоден експерт. Однак у тому, що тенденція до його зростання невдовзі повернеться, фінансовий аналітик переконаний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.