Статті

Як правильно чистити пульт від телевізора

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо ви часто користуєтеся пультом дистанційного керування від телевізора, ці поради вам точно допоможуть. Адже час від часу цей пристрій потрібно чистити, щоб він працював як слід.

Пульт від телевізора в будь-якому випадку потребує чищення. Якщо цього не робити, то з часом він працюватиме все гірше, а потім, можливо, взагалі вийде з ладу.

Насамперед, слід зазначити, що забруднення пульта можна сплутати з його несправністю. Якщо жодна кнопка не працює, замініть батарейки. Якщо все залишилося по-старому, то, можливо, справа в ІЧ-світлодіод або іншими деталями пульта. Щоб перевірити, чи все гаразд, увімкніть камеру на смартфоні (а краще макрозйомку), наведіть її на діод і натисніть на кнопки. Якщо бачите тьмяне світло – значить, пульт працює і проблема в приймачі телевізора. Якщо ніякого світла немає – доведеться або нести пульт у сервіс, або купувати новий.

Умовно чищення пульта можна розділити на три види: повне, внутрішнє та зовнішнє.

Для зовнішнього чищення знадобляться майже будь-які побутові очищувачі, з якими можна працювати без рукавичок. Наприклад, рідке мило, засіб для миття посуду, вологі серветки, гель для душу. Для цього дістаньте батарейки, протріть поглиблення, де вони були, серветкою з засобом для чищення, потім з просто вологою серветкою, а потім – сухою. Те саме можна зробити з кнопками. Поглиблення можна очистити від бруду ватяними паличками, зубочистками. Як профілактика можна просто протерти весь пульт спиртом або антисептиком.

Для внутрішнього очищення вам потрібно вже мати певні знання. При очищенні деталей не можна використовувати засоби на водній основі, тобто воду, мильний розчин, рідке мило та ін. Потрібно повністю розібрати корпус, потім просочити рідиною ватяний диск і протерти нутрощі. Однак від води потрібно захищати саме плату, а решту компонентів можна промити щіточкою, змоченою водою.

Зачекайте 15-20 хвилин, поки компоненти не висохнуть, а потім зберіть все. Якщо ви під час розбирання чистите і зовнішню, і внутрішню частину пульта, то це буде вважатися повним очищенням.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Після арешту Павло Дуров оголосив про нові кроки щодо боротьби з нелегальним контентом

    Засновник і генеральний директор Telegram Павло Дуров повідомив, що платформа видалила більше «проблемного контенту» і…

    25.09.2024

    Вартість мобільного зв’язку в Україні може суттєво підвищитися

    Тарифи на мобільний зв'язок в Україні можуть зрости до 50% у наступному році. Причинами цього…

    25.09.2024

    Нові AirPods Max досі не отримали ключові сучасні функції Apple

    Минулого тижня Apple представила оновлені AirPods Max. Нова версія має порт USB-C, випускається в нових…

    25.09.2024

    OpenAI o1 стала лідером серед ШІ-моделей, залишивши позаду Google та Anthropic

    Незважаючи на численні суперечності, остання модель штучного інтелекту від OpenAI, OpenAI o1, вже перевершила всі…

    25.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra на чіпі Snapdragon 8 Gen 4 обійшов Apple A18 Pro

    Інсайдер під ніком @tarunvats33 знайшов у базі Geekbench результати тестування Samsung Galaxy S25 Ultra на…

    25.09.2024

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024