Як захистити техніку від перепадів електрики

Для цього потрібно придбати спеціальні пристрої

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окупанти б’ють по об’єктах енергетики в Україні, внаслідок чого останніми тижнями населенню доводиться жити в умовах економії електренергії. Також часто використовуються стабілізаційні відключення електрики. Різке відключення псує побутову техніку, тому важливо знати, як захистити її. Для цього треба придбати генератор, стабілізатор та вимикати техніку з розеток.

Генератор

Якщо ви не можете змиритися з повною відсутністю струму, навіть тимчасовим, експерти радять запастися генераторами електроенергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вони забезпечать постійне джерело струму, працюють на бензині

Стабілізатор

Щоб захистити техніку від перепадів напруги, які відбуваються під час включення світла, необхідний стабілізатор, він забезпечує постійну напругу 220 вольт. Також можна використовувати реле, яке у разі різкого перепаду просто відключає прилади.

Вимикати техніку з розетки

Найпростіший спосіб захисту – вимикати техніку з розетки, коли нею не користуєшся. 

Ще допоможуть у цьому питанні “розумні” розетки. Керувати ними можна навіть на відстані. Вони можуть вимикати живлення за графіком та контролювати витрати електроенергії. Краще використовувати їх у поєднанні з переліченими вище пристроями, тому що вони тільки мінімізують можливі пошкодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.