Чому не можна залишати зарядку в розетці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Звичайно, це дуже зручно, коли провід підключений і знаходиться на тому самому місці. Однак зарядку потрібно виймати з розетки. 

Реклама

Поки провід знаходиться в розетці, по ньому постійно йде струм, якщо провід не оригінальний, великий ризик, що станеться коротке замикання. Але всі ми знаємо, що оригінальний провід лише один, а смартфон зручно заряджати в різних місцях.

Ідеальний вихід – купити кілька дротів для спальні, кухні, вітальні, робочого місця і навіть передпокою, якщо вам зручно заряджати гаджет перед виходом з дому. До того ж, проводки мають властивість згодом виходити з ладу, тому ми їх часто міняємо і постійно купуємо нові. Використання неоригінальних проводів підвищує ймовірність короткого замикання.

Вихід із ситуації дуже простий — потрібно виймати зарядний пристрій із розетки в той момент, коли ви знімаєте телефон із заряджання.

Як продовжити термін служби батареї

Іноді ми замислюємося про зміну смартфона, коли помічаємо, що він став частіше розряджатися. Батарея справді з часом може вийти з ладу, але можна не змінювати весь телефон, якщо не хочеться, достатньо купити новий акумулятор. А щоб він служив довше, потрібно виконувати кілька не хитрих правил:

  • Не допускайте розряджання до нуля, поставте гаджет на зарядку, коли рівень заряду буде близько 30 відсотків.
  • Також не варто заряджати гаджет на 100 відсотків, зупиніться на 80%.
  • Не використовуйте смартфон під час заряджання, він може перегрітися, особливо якщо ви граєте або дивитеся відео.
  • Не використовуйте адаптер швидкого заряджання без необхідності, це також прискорює знос акумулятора.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ