Названо найкращі пристрої Apple у 2022 році. Їх даремно критикують

Apple представила всі ключові пристрої цього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У листопаді ми ще можемо побачити MacBook Pro та Mac mini, але це нішеві пристрої, та й навряд чи вони сильно змінять індустрію. А ось про тих, хто вже вийде, можна поговорити. 

Серед цієї «сірості» я знайшов для себе чотири пристрої, які чекав кілька років. Розкажу про те, які аксесуари Apple вважаю добротними з точки зору оновлення та актуальності. 

iPad 10


До 2022 року лише одна лінійка айпадів не отримала редизайну з відмовою від кнопки «Додому» — це модельний ряд базових планшетів. Проте вона найпопулярніша серед iPad, тому до літа поточного року за плануванням Apple були широка рамка і архаїчна кнопка. А хочете актуальніший дизайн, доплачуйте. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіжий iPad поклав край такому становищу планшетів. 18 жовтня 2022 року дизайн з кнопкою та широкою рамкою офіційно стала минулим, нова модель зовні така сама, як останні Pro, Air та mini. 

До планшету, як і раніше, є питання: сумісність тільки з першим поколінням Apple Pencil, дивний перехідник, мінімум відмінностей від попереднього покоління з точки зору продуктивності тощо. Та й загалом відгуки блогерів, м’яко кажучи, не захоплені. 

Але я стану на захист планшета. iPad – зокрема, пристрій для входження у світ планшетів Apple. До осені 2022 року він був дивним і неприємним через давній корпус, зараз він цікавий і бадьорий. 

iPhone 14 Pro Max


Найбільший і найдорожчий останній айфон – найкращий фотофлагман на ринку. Останні два роки це закономірність. Після ослаблення Huawei через санкції у нього не залишилося конкурентів – топи лінійок P і Mate обмежені програмно і придатні для використання тільки в Китаї, а Samsung так і не зуміла нав’язати конкуренцію iPhone Pro Max в частині камери. 

В останньому 6,7-дюймовому фотофлагмані додано новий режим зйомки 2Х для телефотомодуля (на додаток до 0,5X, 1X і 3X), а камера знімає в 2-3 рази краще при поганому освітленні на тлі попереднього покоління. Оновлення мінімальне, проте до нього не дотягнеться жоден з конкурентів. А в плані відео він безальтернативно найкращий на ринку. 

AirPods Pro 2


Найяскравіший апдейт серед пристроїв Apple. Завдяки цьому навушники сподобаються власникам будь-якої іншої моделі затичок компанії. Покращене шумозаглушення, налаштування гучності за допомогою сенсорів, виявлення за допомогою звуку – такого набору функцій немає більше ніхто. 

Корпус не змінився, але вважаю, що це плюс, а не мінус. Якщо мені підходили перші AirPods Pro, підійдуть і другі, не доведеться грати в лотерею і боятися, що вони почнуть випадати з вух або викличуть дискомфорт під час тривалого прослуховування. Тож тут передбачуваність важливіша, ніж нові емоції. 

MacBook Air (M2)


Ще один пристрій, який зробив сучасний дизайн масовим. У 2021 році компанія здивувала аудиторію новими MacBook Pro екранами з вирізами та підсвічуванням типу AMOLED. 

У 2022-му вийшов Air з схожим дизайном. Тепер на ринку є макбук з новим дизайном, тонким корпусом та відносно доступною ціною, а значить у нього є всі шанси стати найпопулярнішим ноутбуком Apple на ринку. 

Проте серед перерахованих пристроїв це найпроблемніше. Користувачі та блогери повідомляють, що модель на M2 аномально гріється при вирішенні ресурсомістких завдань, на кшталт відеомонтажу. До речі, у нас на тесті таких проблем не виявлено. Але важливим є інше: найбільш масовий пристрій прогресує за всіма параметрами від продуктивності до дизайну. Це означає, що запити до них будуть зростати, а вся індустрія прогресуватиме. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.