Що робити, якщо Android смартфон не вмикається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уявімо ситуацію, що ваш смартфон вимкнувся і не хоче вмикатися, а зв’язок дуже потрібний. Що можна зробити, щоб пристрій знову запрацював і чому так відбувається?

Чому так буває

  1. Банально сів акумулятор. Бувають навіть такі ситуації, коли ви виходите на мороз із зарядженим на 100% девайсом, і він вимикається;
  2. Програмна проблема у операційній системі;
  3. Наявність вірусів у смартфоні;
  4. Апаратні проблеми;
  5. Перегрівання пристрою.

Що робити?

Перше, що потрібно зробити, — трохи почекати. В Android смартфонах буває, що пристрій насправді не вимкнувся, а просто погас екран. Під час очікування можна спробувати натискати кнопку ввімкнення гаджета. Не забуваймо, щоб увімкнути смартфон, потрібно довго утримувати кнопку.

Також можна спробувати «розбудити» девайс: підключити навушники, витягнути та вставити сім-карту, затиснути датчик світла на передній панелі (де динамік).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другим етапом потрібно підключити смартфон до зарядного пристрою або за допомогою кабелю USB порту. Як правило, після підключення девайса до зарядки на екрані буде символ батареї. Якщо його немає, то знову чекаємо – можливо, батарея розрядилася повністю, і енергії не вистачає навіть на включення (весь струм із зарядного пристрою “пожирає” акумулятор).

У моїй практиці зустрічалися ситуації, коли бюджетний смартфон годинником висів на зарядці і лише потім вмикався. Може з’явитися символ Android з написом «Recovery» (відновлення).

Також якщо у вашого апарата знімна батарея, то можна витягнути та вставити акумулятор.

Нічого не допомогає? На нас чекає найскладніший, третій етап. Пробуємо зайти в системні налаштування Boot Menu. У більшості Android-смартфонів це робиться шляхом натискання та утримування клавіші гучність (+) та кнопки живлення. Бажано пошукати в інтернеті більш точну інформацію про вхід у Boot Menu моделі вашого пристрою, оскільки комбінації клавіш можуть відрізнятися.

Якщо все вийде, на екрані з’явиться Boot Menu англійською мовою. Перше, що вам необхідно зробити – вибрати Restart або “reboot system now” (перезавантажити систему зараз). Будьте обережні: натискання «не туди» може призвести до видалення всієї інформації зі смартфона та скидання всіх налаштувань.

Якщо погано розумієте англійську, то краще довірити цю справу знаючій людині. Вам потрібно з Boot Menu вибрати саме примусове перезавантаження.

Якщо ви знайшли пункт меню для перезавантаження, і проблема нікуди не поділася (смартфон також не ввімкнувся), останнім етапом можна вибрати скидання до заводських налаштувань. Пункт меню може називатися “factory reset” або “hard reset” – краще “загуглити” перед тим, як це робити. Мінус такого способу в тому, що всі дані, які ви зберегли на вашому пристрої, будуть повністю видалені. Щоб не втратити їх, краще звернутись до сервіс-центру.

Мабуть, всі методи описав. Спеціально не став описувати методи відновлення через підключення по USB (такі є не у всіх смартфонів) або з карти SD — занадто багато нюансів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.