Експерти вказали на шкідливі звички користувачів Windows

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Фахівці розповіли про звички користувачів Windows, які можуть призвести до збоїв у роботі операційної системи.

Реклама

Наприклад, фахівці вважають, що встановлення двох антивірусів одночасно всупереч логіці не забезпечить комп’ютер подвійним захистом. Більше того, у такому разі жодна із захисних програм не працюватиме ефективно.

«Дві одночасно встановлені програми будуть конфліктувати, ідентифікуючи одна одну як віруси. В результаті працювати нормально не зможе жоден із пакетів. Крім того, вони перевірятимуть одні й ті самі файли та програми при запуску, а це безперечно уповільнить роботу комп’ютера», – повідомили в Роскачестве.

Необережне видалення встановлених програм, за даними фахівців, також є поширеною помилкою користувачів Windows, яка часто призводить до проблем. Справа в тому, що разом із демоверсіями непотрібних утиліт користувачами періодично видаляються системні програми.

«Цілком не потрібно видаляти все, що пов’язане з функціями оновлення від виробника (Updates). А також програмне забезпечення, де фігурують назви Intel та AMD (процесори), Synaptics (сенсорні панелі) та Realtek (аудіо та бездротові з’єднання)», – зазначили в Роскачестве.

Нерозсудливою є і звичка відкладати оновлення, які пропонує Windows. За словами фахівців, тривала відстрочка оновлень загрожує тим, що в якийсь момент ОС починає встановлювати нову версію самостійно в непридатний для користувача момент. До того ж, чим більше людина пропускає оновлень, тим довше їй доводиться чекати на завершення установки, що дуже незручно, наприклад, у розпал робочого дня.

«Тому краще заздалегідь задати час для перезавантаження та оновлення комп’ютера. Це може бути кінець робочого дня, обід чи ніч», – рекомендували спеціалісти.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ