Як почистити динамік на смартфоні, якщо він сильно забруднений

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо звук на смартфоні погіршився, ви стали гірше чути співрозмовника, зате вам чується якийсь тріск та сторонні звуки – не поспішайте нести гаджет у ремонт. Найімовірніше, динаміки просто забилися. Пил, бруд і навіть вода – ось супротивники якісного звуку.

Реклама

Інструкція з очищення динаміків

Якщо забруднення сильне, впоратися з ним можна тільки механічним шляхом. Знадобляться підручні засоби:

  • нова зубна щітка;
  • стиснене повітря (спеціальне, для чищення електроіки);
  • чистий спирт;
  • зубочистки;
  • бензин для заправки запальничок;
  • серветки;
  • ватні палички.

Як діяти: чистимо динамік разом

Щоб вам було зрозуміло, ми розписали процес очищення динаміка за етапами:

1. Якщо на динаміці багато сухого бруду, спочатку потрібно видалити його. Для цього найкраще використовувати зубочистку. Їй треба обережно підсувати бруд, як би виколупати її. Але дуже обережними рухами.

2. Тепер настала черга зубної щітки – сухої та нової. Потрібно перевернути смартфон динаміком вниз та за допомогою щітки обережно змахнути пил з нього. Рух має бути спрямований в один бік, а не туди-сюди.

3. Якщо у вас є стиснене повітря – то 3 етап очищення саме для нього. Потрібно видути дрібні частинки бруду з динаміка. Струмінь повітря слід направляти під кутом до сітки, інакше її можна пошкодити.

4. На динаміці, найімовірніше, все ще є пил. Знову беремо зубну щітку, але не одну, а з засобом для чищення — перекисом водню. Пару крапель капаємо на щітку і ще раз скидаємо з динаміка пил.

5. Тепер беремо ватну паличку, змочуємо її у спирті та протираємо динамік. Чи не натискаючи, обережними рухами.

Останній штрих – протерти динамік чистою сухою серветкою. Так видаляємо залишки пилу та вологи. Можна обернути зубочистку (обламавши гострий кінець) серветкою і так протерти динамік.

Такими методами можна чистити і навушники. Навіть бездротові. Але не забувайте, що для профілактики треба хоча б щорічно чистити динаміки звуком.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ