Чому iPhone вимикається на холоді і як із цим боротися

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Зима – чудова пора року, але тільки не для наших iPhone. Варто стовпчик термометра опуститися нижче нуля, як вони почнуть вимикатися на вулиці. Сумний факт, з яким стикаюся рік у рік. Чому це відбувається і що з цим робити зараз розповім.

Реклама

Що відбувається з iPhone на холоді

Морозне повітря та iPhone погано сумісні. Останній починає швидко розряджатися, гальмувати чи раптово вимикатися. За словами Apple, оптимальна температура для нормальної роботи iPhone – від 0 до +35 °C. Зберігати у вимкненому стані можна за температури від –20 до +45 °C.
Насправді ж iPhone починає дивно поводитися при температурах, близьких до нуля. Екран погано реагує на натискання, смартфон втрачає мережу, самостійно перезавантажується або зовсім вимикається.
Чому так?

Виною всьому літію іонні акумулятори. На морозі іони батарей втрачають свої якості, в результаті внутрішній опір підвищується, а ємність втрачається. Втрачається, звичайно, тимчасово, але через це iPhone може вимкнутись, навіть маючи більше половини заряду.

Як із цим боротися

1. Заряджайте iPhone до 100% перед виходом на вулицю

Проста, але ефективна порада. Чим більше заряджено батарею iPhone перед виходом, тим довше він пропрацює. Краще перед виходом на мороз повністю зарядити його.

2. Носіть смартфон у чохлі

Не люблю чохли. Сховати таку стильну штуку, як iPhone X, у чохол немає жодного бажання. Однак узимку він не тільки збереже смартфон від зустрічі з асфальтом, але й не дасть йому швидко змерзнути.

3. Використовуйте навушники

Використовуйте взимку для спілкування навушники з гарнітурою, щоб зайвий раз не діставати смартфон із теплої кишені. Найкраще підійдуть звичайні дротяні, в яких немає акумуляторів: отже, вони не тупити на морозі.

Хоча мої AirPods пережили вже одну зиму та проблем не було. Втім, це скоріше питання до зими.

4. Запускайте важкі ігри

Щоб розкочегарити процесор і не дати охолонути акумулятору, запустіть перед виходом на вулицю якусь важку програму або гру.

5. Не використовуйте iPhone взимку як навігатор

iPhone у холодній після ночі машині не дуже охоче працює, тому використовувати його як навігатор взимку небажано, інакше він вимкнеться ще дорогою на роботу. Також у цей час року не залишайте iPhone у машині, навіть ненадовго.

6. Тримайте iPhone ближче до тіла

Носити iPhone краще у внутрішній кишені, ближче до себе. Якщо смартфон у боковій кишені куртки або джинсів, більше шансів, що він замерзне і вимкнеться.

Що робити, якщо iPhone замерз і вимкнувся

Насамперед віднесіть смартфон у тепло. Зігрійте iPhone поступово, щоб не було різкого перепаду температур. Класти телефон на батарею або тримати біля печі в машині не можна – інакше може з’явитися конденсат.

Кидатися одразу до зарядки також не варто, це лише зашкодить смартфону. Спробуйте увімкнути хвилин через 30–40. Увімкнувся? Круто. Якщо ні, а на екрані висить значок зарядки, то батарея повністю розрядилася.

Взимку краще завжди мати із собою зовнішній акумулятор, щоб підзарядити смартфон у будь-який момент. Він має бути компактним, легким, практичним. Оптимальний об’єм батареї – 10 000 мА·год. Менше — немає сенсу, більше — зазвичай важкі, і з таким не в усіх аеропортах пропустять. Прийде пояснювати, що це за штука і навіщо вам така.

Який зовнішній акумулятор вибрати

Насамперед раджу батареї Xiaomi. Надійні, стильні та зручні. Якби Apple робила зовнішні акумулятори, вони виглядали б якось так.

Я користуюсь Mi Power Bank Pro на 10 000 мА·год. Алюмінієвий, тонкий, у кольорі Space Gray майже як MacBook. Є модний USB-C, через який і заряджається. Є підтримка швидкого заряджання, причому як для самого акумулятора, так і для підключених до нього пристроїв.

Єдине але: алюмінієвий корпус не найкращий варіант для зими, краще вибрати пластик. Та й одного USB мало, хотілося б пару. В іншому чудова штука, раджу

Сподіваюся, ці поради допоможуть вам пережити холод разом із улюбленим смартфоном.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ