Чим відрізняється дорогий Wi-Fi роутер від провайдера від звичайного

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Будь-який провайдер інтернету пропонує користувачеві придбати фірмовий роутер. До того ж постачальник послуг дає варіанти розстрочки, і багато користувачів разом із підключенням беруть роутер у провайдера. Мало хто розуміє, чим відрізняється фірмовий маршрутизатор від провайдера і роутера, який можна купити в магазині або замовити в інтернеті. Давайте розглянемо.

Реклама

Вартість

Як правило, провайдер пропонує лише “дорогі” моделі роутерів, приблизно від 1000 – 1500 грн. До того ж постачальник послуг ще й робить свою націнку на саму залізницю, адже зроблена робота з перепрошивки та брендингу пристрою. Так, у більшості випадків роутера від провайдера – пристрої перевірені та якісні, розраховані на велике навантаження. Тільки якщо у вас сім’я з 2-х чоловік і парочка пристроїв, то підійде будь-який недорогий маршрутизатор.

Власна прошивка

Фірмовий пристрій від провайдера в 90% випадках буде перепрошений під постачальника послуг. Деякі функції можуть бути видалені з розділу управління роутером – тут все як захоче провайдер. Такий пристрій налаштовувати не потрібно, максимум доведеться натиснути пару кнопок. Інші сервіси, такі як IP TV або телефонія, також працюватимуть буквально «з коробки».

Так, це зручно, тільки є мінус – якщо ви зміните провайдера, то роутер перетвориться на шматок заліза. Можливо він піддасться перепрошивці, але це не точно.

Гарантія провайдера

Якщо пристрій, який ви купили разом із підключенням до мережі, вийде з ладу, то, швидше за все, вам без проблем його замінять на новий. А якщо будуть якісь проблеми з налаштуванням або підключенням, виклик майстра буде безкоштовним. Також провайдер може віддалено відвідати налаштування вашого маршрутизатора та змінити їх. Деякі провайдери пропонують розширену гарантію на гаджети, які користувач придбав у них. Наприклад, мій оператор надає 5-річну гарантію на Wi-Fi роутер.

Правильний підбір пристрою

Фахівці від провайдера допоможуть вам грамотно підібрати Wi-Fi роутер, в залежності від ваших потреб і кількості девайсів, що підключаються. У разі проблем, якщо пристрій не тягне всі ваші споживачі, то, швидше за все, оператор піде на зустріч і замінить вам гаджет на більш дорогий і просунутий. Звичайно ж, із вашою доплатою. Звичайний Wi-Fi роутер ви навряд чи зможете змінити, якщо він вам не підійшов.

Також оператори часто надають послугу trade-in — можуть взяти ваш старий роутер і дати новий. Звісно ж, з доплатою.

Який висновок?

Сучасний Wi-Fi-маршрутизатор налаштовується буквально за декілька хвилин, якщо під рукою є інструкція від провайдера. Будь-який провайдер тримає цю інформацію у відкритому доступі на своєму сайті — ніхто не приховуватиме потрібних налаштувань.

Якщо не хочеться морочитися, і є зайві гроші – можна підключати пристрої від провайдера. Якщо бюджет обмежений, і ви хоч трохи розумієте у пристрої комп’ютера, то можна купити пристрій дешевше і налаштувати самостійно — у цьому немає проблем. До того ж провайдер при підключенні повинен допомогти в налаштуванні навіть стороннього роутера.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ