Статті

Apple розповіла, яку функцію варто вимкнути для збереження заряду iPhone

Share
Час читання: 2 хв.

На початку вересня Apple провела щорічну презентацію своїх останніх розробок. Серед новинок на ній були представлені iPhone 14 Pro та Plus з операційною системою iOS 16. Але через деякий час компанія дала можливість і іншим своїм клієнтам оновитися. Для власників пристроїв попереднього покоління стали доступні нові функції налаштування екрана блокування, повідомлень, відправки повідомлень і так далі. Крім того, з’явились і незначні зміни. Наприклад, багатьом користувачам сподобалася опція тактильного відгуку. Вібрація при натисканні на екран дає зрозуміти, що гаджет розпізнає торкання. Однак виявилося, що цей процес призводить до швидшого розряду телефону.

Як повідомляє портал 9to5Mac з посиланням на офіційну заяву Apple, додаткові ефекти справді мають сильний вплив на використання смартфонів. Нещодавно розробники опублікували оновлений документ підтримки для iOS 16 та детально описали, як можна змінити звуки або вібрацію клавіш під час набору тексту. Разом із рекомендаціями у змісті посібника виявили ще й коротке попередження: «Включення тактильних ефектів клавіатури може вплинути на час автономної роботи вашого iPhone». Але жодними конкретними даними щодо зниження продуктивності представники Apple не поділилися.

Фахівці припускають, що функція не є серйозною загрозою терміну експлуатації акумулятора. Автори 9to5Mac радять деактивувати тактильний відгук у налаштуваннях при появі прискореної розрядки після встановлення iOS 16. Вони також зазначають, що в даний час ця опція не вимикається автоматично при переході в режим економії енергоспоживання. Ймовірно, Apple збирається виправити це в майбутніх оновленнях.

Нині корпорація має чимало інших важливих справ. Якщо вірити словам інсайдерів, то Apple працює відразу над трьома технологічними шоломами . Очікується, що винаходи будуть поєднувати у собі доповнену та віртуальну реальності. Щоб охопити якнайбільше покупців, творці представлять моделі у різних цінових категоріях. Інші відомості стверджують, що компанія планує запустити сервіс підписки на iPhone і вже повною мірою проводить його тестування. Якщо все пройде добре, то офіційно про послугу буде оголошено вже наприкінці року. Після запуску передплати з’явиться альтернативна програма розстрочки, яка спростить клієнтам Apple процедуру оплати.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024