Названо п’ять найпоширеніших помилок про акумулятор смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор – один з головних компонентів будь-якого смартфона і з ним пов’язано багато міфів. І сьогодні ми спробуємо розвіяти найпопулярніші помилки щодо батареї вашого смартфона.

Міф №1: якщо залишити смартфон на зарядці всю ніч, його батарея перезарядиться

Мабуть, це один із найпоширеніших міфів про акумулятор. “Перезаряджання” – це термін найчастіше використовується для опису того, що відбувається з акумулятором. Вважається, що якщо після досягнення 100% заряду до пристрою продовжить подаватися струм, це призведе до зменшення ємності акумулятора або спровокує його загоряння. Так, старі літій-іонні батареї перегрівалися, якщо залишити їх надовго на зарядці, що призводило до пошкодження акумулятора. Однак система керування живленням сучасних мобільних пристроїв стала розумнішою — вони поступово зменшують струм у міру збільшення рівня заряду акумулятора.

Однак якщо на смартфон одягнений чохол, що не дозволяє розсіювати тепло, або ви звикли класти телефон на ніч під подушку, це теж може пошкодити батарею під час зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міф №2: акумулятор потрібно повністю розрядити перед заряджанням

Ви теж чули про те, що перед тим, як поставити мобільний пристрій на заряджання, потрібно повністю розрядити батарею? Це твердження стосується тільки нікель-кадмієвих або нікель-металгідридних батарей, які не використовуються в сучасних смартфонах – в них встановлюють літій-іонні та літій-полімерні батареї.

Так, ємність літій-іонних акумуляторів зменшується з кожним циклом заряджання, але ви навряд чи це помітите у реальному житті. Більшість сучасних смартфонів зберігають 80% і більше початкової ємності акумулятора навіть після декількох років інтенсивного використання. І навіть після цього застарілий акумулятор легко можна замінити на новий.

Міф №3: потрібно використовувати лише оригінальний фірмовий зарядний пристрій

Це твердження — не інакше, як маркетинговий трюк. Щоразу, коли ви купуєте новий смартфон, то велика ймовірність, що у посібнику користувача виробник буде наполегливо рекомендовано придбати фірмовий зарядний пристрій. Воно й зрозуміло, адже бренди хочуть, щоб клієнти купували лише їхні офіційні аксесуари, тим самим збільшуючи прибуток.
Але насправді для зарядки смартфона можна використовувати будь-який зарядний пристрій перевіреної фірми, головне, щоб він мав відповідну потужність.

Міф №4: не можна користуватися смартфоном під час заряджання

Цей міф не можна назвати відвертою брехнею. Хоча у використанні смартфона під час заряджання немає нічого небезпечного або неправильного, проте це підвищує температуру пристрою, а перегрів, як відомо, шкодить акумулятору. Так, перегляд стрічки в соцмережах або перевірка електронної пошти під час заряджання не призведуть до серйозного перегріву, а ось від серйозних навантажень у вигляді важких ігор або програм, у той час як він підключений до розетки можуть пошкодити акумулятор.

Міф №5: відключення Bluetooth та геолокації збільшують час автономної роботи

Це переконання з’явилося багато років тому, коли Wi-Fi та Bluetooth справді негативно впливали на енергоефективність мобільних пристроїв. Однак до сучасних смартфонів це не стосується. Як показали тести, вимкнений Bluetooth у середньому заощадить менше 4% заряду за весь час, що, по суті, «крапля в морі». Однак в екстремальних ситуаціях, коли заряд смартфона прагне нуля, а підзарядити смартфон немає можливості, врятувати ситуацію допоможе включення «авіарежиму» – так ви можете виграти від 10 хвилин до півгодини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.