Статті

Експерти пояснили, що потрібно зробити насамперед після придбання смартфона

Share
Час читання: < 1 хв.

Після першого запуску щойно купленого Android-смартфону необхідно зробити кілька обов’язкових кроків з метою його початкового налаштування. У порівнянні з iOS програмна платформа Android більш функціональна. Через це її складніше освоїти новачкам. Експерти пояснили, що потрібно зробити насамперед після покупки нового гаджета.

Оновлення системи та додатків

Після першого увімкнення мобільного пристрою насамперед потрібно перевірити наявність апдейтів. Вони могли вийти, поки смартфон був у продажу. Для перевірки оновлень необхідно вибрати пункт «Про пристрій» у налаштуваннях. У ньому є підпункт «Оновлення ПЗ». Наявність останніх апдейтів прямо позначається на безпеці, продуктивності та загальної стабільності телефону.

Прив’язка пристрою до облікового запису Google

Використовувати Android-смартфон без облікового запису Google неможливо. Він потрібний для скачування аплетів з Google Play, синхронізації контактів і даних, отримання електронної пошти та ін.

Видалення системного сміття

Китайські вендори на кшталт Realme і Xiaomi встановлюють на мобільні пристрої безліч непотрібних програм. Як правило, вони працюють в основному у Китаї. В Україні жодної користі від встановлених програм немає.

Перенесення даних зі старого пристрою

Після першого увімкнення смартфона операційна система запропонує його налаштувати. У процесі налаштування користувачеві буде поставлено питання, чи бажає він перенести дані зі старого апарата. Якщо у вас є старий смартфон, на це запитання необхідно відповісти ствердно.

Налаштування резервного копіювання

Налаштувати на смартфоні резервне копіювання можна у налаштуваннях. Для цього потрібно вибрати розділ “Система”. У ньому є пункт “Резервне копіювання”.

Активація функції «Пошук пристрою»

На випадок втрати нового гаджета експерти рекомендують активувати функцію пошуку пристрою. З її допомогою можна віддалено блокувати смартфон, якщо він опиниться в руках зловмисників. Щоб активувати функцію, потрібно вибрати параметри розділу Google. У ньому є пункт «Безпека», в якому є функція «Знайти мій пристрій».

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024