Названо 5 ознак, що вам час купити новий смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Суперечки про те, як часто треба міняти смартфон , не дозволяють прийти до єдину думку. Одні купують новий девайс відразу після виходу наступного покоління, другі дотримуються циклу раз на 2-3 роки, а хтось здійснює заміну тільки після поломки або втрати старого пристрою. Я вважаю, що підхід повинен бути індивідуальним і залежати від особистих потреб користувача. Водночас є щонайменше 5 факторів, які змушують купити новий смартфон. Якщо ви зіткнетеся з однією з описаних далі проблем – обов’язково придивіться до обновки, не чекаючи, коли апарат повністю вийде з ладу.

Реклама

Чому гріється телефон

Смартфони підходять для вирішення широкого кола завдань, кожна з яких потребує певної кількості ресурсів. Наприклад, листування в месенджері або веб-серфінгу – це досить проста дія, що практично не навантажує процесор. А ось геймінг і монтаж відео – ресурсомісткі завдання, які неминуче викликають нагрівання корпусу навіть на відносно новому девайсі.

Програми, встановлені на вашому пристрої, постійно оновлюються та обновлюються новими функціями. Тому старому процесору доводиться задіяти більше ресурсів для виконання поставлених завдань, через що виникає нагрівання. Якщо ви помітили, що телефон став грітися щоразу, як ви берете його в руки і, наприклад, просто дивіться відео на YouTube, подумайте про заміну пристрою. А поки ви обираєте смартфон, скористайтесь одним із кількох методів вирішення проблеми зайвого нагріву Можливо, вона пов’язана не зі старінням процесора та зносом термопасти, а з поганою оптимізацією гаджета або порушенням умов експлуатації.

Недостатньо пам’яті Android

Разом із підвищенням системних вимог додатків зростає їхній розмір. Ви можете помітити, що програма, встановлена ​​кілька років тому, сьогодні важить у кілька разів більше. Звичайно, це може бути викликане зайвим кешем додатків , який вдається очистити без втрати важливих даних. Щоправда, зростає не лише сам розмір софту, а й кількість споживаного контенту. Тому рано чи пізно ви все одно помітите, що закінчилася пам’ять телефону . У подібній ситуації можна видалити зайві дані та сміття, проте це лише відтягне процес заміни смартфона.

У 2019 році золотою серединою вважався накопичувач на 64 ГБ, а сьогодні багатьом користувачам виявляється мало і 128 ГБ, адже тільки операційна система на сучасних пристроях часом займає кілька десятків гігабайтів. Якщо ви відчуєте, що більше немає можливості йти на компроміси, видаляючи програми для встановлення нових, просто купіть новий смартфон. З високою часткою ймовірності за ті ж гроші ви отримаєте пристрій з об’ємом пам’яті, що в два рази перевершує показники діючого апарату.

Телефон швидко розряджається

Підвищення системних вимог додатків та регулярні оновлення операційної системи змушують девайс використовувати більше ресурсів, ніж на момент придбання пристрою. Через це гальмує телефон, а ще він швидше розряджається через застарілого техпроцесу чіпсету вашого гаджета.

Плюс до всього, кожен акумулятор з часом втрачає свою номінальну ємність. Тому навіть поради щодо енергозбереження не допомагають вирішити проблему. Єдино вірним виходом із ситуації стає покупка нового смартфона, і нікуди від цього не подітися. Якщо вчасно не замінити пристрій, у якийсь момент заряд буде в прямому сенсі танути, і ви не зможете відкрити навігатор або здійснити дзвінок, коли з’явиться така потреба.

Не надходять оновлення

Виробники намагаються підтримувати актуальність своїх пристроїв через оновлення Андроїд. Вони додають корисні функції, а ще прокачують систему захисту, аналізуючи нещодавні загрози. Важливо помітити: апдейти приходять протягом певного проміжку часу. Як правило, це 2-3 роки з моменту виходу смартфона. Далі — ви сидітимете на голодному пайку із заздрістю поглядаючи на фішки Android 13 та новіших операційних систем.

Навіть якщо вам немає жодної справи до функціональних можливостей смартфона, відсутність оновлень нерідко стає причиною різних багів, тому що кожен апдейт оптимізує той чи інший аспект роботи пристрою.

Не встановлюється програма

Якщо на ваш телефон не надходять оновлення , у певний момент ви зіткнетеся з проблемами при встановленні програм. Так, на сторінці програми у Google Play може з’явитися повідомлення ” Не підтримується на вашому пристрої “. Це означає, що або на телефоні використовується стара версія операційної системи, або сам апарат не входить до списку підтримуваних пристроїв через своє моральне старіння.

Проблема встановлення програм проявляється по-різному , тому може бути вирішена виконанням кількох простих дій. Але той факт, що вашому смартфону вже кілька років, змушує розглядати саме його старіння як основну причину виникнення неполадок.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ