Названо 5 найбезглуздіших функцій Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Xiaomi люблять не лише за співвідношення ціни та характеристик, які пропонує китайський бренд, але й за функції оболонки MIUI. Їх настільки багато, що вивченню всіх можливостей користувач може присвятити цілий день, налаштовуючи мобільний пристрій під себе. Багато опцій на кшталт мультиоконного режиму, розділення екрану, клонування додатків та створення другого робочого простору дійсно дуже корисні. Але поряд з ними MIUI пропонує абсолютно безглузді функції, більшість з яких за замовчуванням включено на смартфоні.

Сьогодні ми не говоритимемо про оптимізацію Xiaomi , розповідаючи про способи, як прискорити смартфон. Торкнемося виключно марних функцій. Причому мова піде не про приховані опції з розділу «Для розробників» (хоча там теж багато різного роду дичини від інверсії кольорів до відображення інтерфейсу), а про ті налаштування, які включаються та вимикаються без додаткових прав.

Режим у кишені

Деякі функції Xiaomi , які працюють за умовчанням, не тільки є марними, але й стають причиною виникнення різних проблем. Зокрема, це стосується режиму у кишені. У пункті активації цієї опції виробник пише, що вона запобігає випадковим натисканням. Однак на практиці неможливо зрозуміти, як працює цей режим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я прибирав смартфон з активним екраном у кишеню, сподіваючись, що опція, що запобігає випадковим натисканням, відключить його (не допомогло). Також я думав: може, опція якось завадить розблокуванню екрана , якщо я випадково торкнуся сканера відбитка (ні). Тобто незалежно від того, включений у вас чи ні режим у кишені, ви ніяк не зможете уникнути ненавмисних натискань, а лише зіткнетеся з проблемою – закрита область динаміка.

Якщо ви хоч раз бачили на екрані свого Xiaomi повідомлення ” Не закривайте область динаміка “, то знайте: всьому винен режим у кишені. Отже, щоб прибрати настирливе оповіщення, функцію потрібно вимкнути. І в такому разі ви нічого не втратите.

Перевірка програм на віруси

Кожен виробник смартфонів, не виключаючи Xiaomi, усім своїм виглядом показує, що піклується про безпеку користувачів. Але найчастіше ця турбота є уявною і має виключно меркантильні цілі. Яскравий приклад – перевірка додатків на Xiaomi . Коли ви встановлюєте ту чи іншу програму через Google Play, через APK, смартфон нібито починає шукати віруси. Тому ви бачите на своєму екрані діалогове вікно з написом «Безпечно» після перевірки.

Ось тільки програма вже перевірена через Google Play Захист , а повторна перевірка не викликає нічого крім роздратування. По-перше, вона з’являється завжди. По-друге, можна помітити, що діалогове вікно супроводжується рекламним банером. Хитро, так? Для вимкнення перевірки зробіть таке:

  1. Запустіть програму «Безпека».
  2. Відкрийте налаштування.
  3. Перейдіть до розділу «Антивірус».
  4. Вимкніть опцію «Перевіряти перед встановленням».

Якщо все зроблено правильно, вітаю. Ви більше не будете мучитися, дивлячись на спливаюче вікно після встановлення кожної наступної програми. А якщо все ж таки вирішите перевірити смартфон на віруси — просто запустіть ручну перевірку через програму «Безпека».

Як вимкнути рекламу на Xiaomi

Меркантильність Xiaomi помітна не тільки під час перевірки софту на віруси, а й у всіх стандартних програмах. У «Провіднику», «Музиці» та «Галереї» ви постійно бачитимете рекламу, тому що «Xiaomi — ТОП за свої гроші». За роботу рекламних банерів у MIUI відповідає функція “Показати рекомендації”. Її потрібно вимкнути у кожному стандартному додатку.

Раніше ми вже розповідалияк відключити рекаму на Xiaomi , проте ситуація змінюється з кожним оновленням. Наприклад, нещодавно після відтворення відеороликів у «Галереї» теж почали з’являтися рекомендації. 

Повноекранний індикатор

Нещодавно я освідчувався в любові жестовому управлінню, розповідаючи, чому воно краще за стандартні кнопки. Подібний тип взаємодії також доступний на смартфонах Xiaomi , але за умовчанням він викликає появу повноекранного індикатора , який з’їдає вільний простір.

Функція індикатора — зручне перемикання між запущеними програмами . Вам потрібно зробити свайп праворуч або ліворуч, використовуючи віртуальну смужку, щоб звернутися до наступного вікна. Але що буде, якщо вимкнути повноекранний індикатор? Ви збільшите корисну площу екрану, приховаєте набридливий елемент керування та при цьому збережете можливість швидкого перемикання між програмами. Утримуючи палець у нижній частині екрана, потрібно акуратно зробити свайп вгору, а потім – вправо або вліво в залежності від того, яку програму ви хочете відкрити.

Щоб вимкнути повноекранний індикатор , по черзі відкрийте вкладки «Робочий стіл» та «Спосіб навігації». Тут ви побачите повзунок, що дозволяє деактивувати зайвий елемент інтерфейсу.

Ранні оновлення

На відміну від тієї ж компанії Apple, Xiaomi не може просто взяти та випустити оновлення своєї прошивки відразу на всі пристрої. Воно й зрозуміло: китайці роблять так багато смартфонів, що часом забувають, для яких вони обіцяли випустити оновлення. Хтось через це встановлює кастомні прошивки , а хтось активує функцію «Ранні оновлення», розраховуючи на отримання апдейтів у числі перших.

Але в житті опція « Ранні оновлення » є абсолютно марною, і ось вам особистий приклад. Наприкінці 2021 року Xiaomi представила оболонку MIUI 13 , яку в тому числі мав отримати один із смартфонів, що знаходяться у мене на руках (Redmi Note 9 Pro). Зрозуміло, що модель бюджетного рівня і не нова, тому чекати на отримання апдейту серед перших було б необачно. Але в налаштуваннях я завжди тримаю ввімкнену функцію ранніх оновлень , ніби висловлюючи довіру Xiaomi.

Надворі середина жовтня, а MIUI 13 так і не прилетіла. У той же час у мережі можна знайти масу свідчень того, що оновлення Redmi Note 9 Pro почало надходити ще влітку цього року, а попереду маячить уже MIUI 14.

І навіщо потрібна функція ранніх оновлень ? Здається, відповіді на це питання не зможуть знайти навіть у штаб-квартирі Xiaomi. Але очевидний факт наявності абсолютно марних функцій, які або лише створюють видимість змін (ранні оновлення), або демонструють жадібність Xiaomi, замасковану під добрі наміри (перевірка додатків на віруси). Чи робитиме виробник з цього якісь висновки — незрозуміло. Залишається тільки сподіватися, що ринок розставить все на свої місця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.