Названо 5 причин не оновлювати Android на телефоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Встановлення оновлень дозволяє довше залишатися актуальним і додає корисні функції. Разом з тим апдейти несуть із собою цілу низку проблем, що змушують якщо не відмовитися від оновлення ПЗ , то як мінімум відкласти завантаження останньої версії прошивки .

Телефон гальмує після оновлення

На відміну від iOS, операційна система Android поставляється на тисячі моделей смартфонів, кожна з яких відрізняється своїми характеристиками. Адаптувати програмне забезпечення розробникам вдається не відразу, а тому після виходу поновлення багато користувачів стикаються з глюками прошивки та іншими проблемами.

Зрозуміло, вони можуть бути усунені у майбутньому, коли розробник випустить невеликий апдейт із виправленням помилок. Але до цього моменту ви не зможете насолодитися фішками свіжого Android і сумуватимете за попередньою версією, оскільки вона хоч і була менш функціональною, але працювала набагато стабільніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Закінчилась пам’ять на телефоні

Щоб оновити Android на телефоні , необхідно переконатися у наявності достатньої кількості місця на накопичувачі. Якщо його мало (менше 10 ГБ), ви можете скористатися засобами очищення, але в будь-якому випадку після встановлення апдейта пам’яті стане менше. Справа в тому, що з кожним оновленням сама операційна система займає більше місця . Якщо ще виробник типу Xiaomi зверху накочує власну оболонку, то розмір зайнятого за умовчанням простору становить 25-30 ГБ.

Власник смартфона, у якого 64 ГБ пам’яті, а половину місця займає прошивка, зазнаватиме маси незручностей при його експлуатації. Заблокується установка програм через нестачу пам’яті, а ще доведеться поміряти свій запал у плані завантаження файлів і зйомки на камеру. Чому нова прошивка важить більше? По-перше, тому що розробники додають функції та анімації, яких не було раніше. По-друге, тому що нерідко після встановлення апдейта у внутрішній пам’яті залишається стара версія ОС, що з’їдає вільний простір.

Телефон повільно працює

Додавання нових функцій – це не тільки збільшення місця на накопичувачі, але і підвищення вимог до смартфону . Якщо ви користуєтесь бюджетним апаратом, то як би розробники не нахвалювали оптимізацію свіжої прошивки, з кожним наступним поколінням ПЗ пристрій завжди працюватиме повільніше. І справа тут не в багах, пов’язаних з наявністю великої кількості гаджетів на Android , які неможливо відразу адаптувати, а саме з ефектами та функціональністю операційної системи.

Якщо ви відчуваєте, що ваш смартфон працює повільно , варто відмовитися від установки оновлення Android. Швидше за все, після апдейту він гальмуватиме ще сильніше. А для вирішення поточних проблем зі швидкодією скористайтесьнашими рекомендаціям, які допоможуть вичавити максимум із телефону.

Додаток не підтримується

Спори про те, чи потрібно оновлювати Андроїд на телефоні , ведуться не перший рік. Як основний аргумент за встановлення апдейтів нерідко наводиться можливість встановлювати нові додатки і оновлювати наявні, оскільки згодом розробники софту перестають підтримувати застарілі версії Android . Однак, якщо ви уважно вивчите системні вимоги програм з Google Play, то виявите, що переважна більшість сучасних ігор та утиліт працює на пристроях з Android 7 (2016 рік випуску), а деякі з них добре почуваються навіть на Android 4.4.

Оскільки люди змінюють смартфон раз на 2-3 роки, оновлювати Андроїд заради доступу до свіжих ігор та програм немає жодного сенсу. Навпаки, якщо розробник утиліти довго не займався їй, на пристрої з останньою версією прошивки може працювати нестабільно. Попередження про це часто з’являється під час запуску старих програм на смартфоні .

Телефон швидко розряджається

Головна причина, що змушує людину купувати нову модель мобільного пристрою, полягає в тому, що старий смартфон швидко розряджається . Але відбувається це не тільки через підвищене споживання ресурсів програмами, а й внаслідок встановлення оновлень прошивки.

Згадайте, раніше я вже казав, що кожна нова версія ОС містить нові функції та анімації, які навантажують процесор. Йому доводиться працювати на підвищених оборотах, а це безпосередньо позначається на заряді акумулятора .

Втім, вплив оновлень на те, що телефон швидко розряджається , не такий більше, як, наприклад, знос батареї . Тому рано чи пізно вам все одно доведеться взяти замість старого пристрою новий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.