Названо завдання, які простіше виконувати на iPhone, ніж на iPad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато наших читачів обговорюють не тільки функції iPad і сам планшет, який ось-ось вийде, але й те, чи варто його купувати в принципі. В цілому, можу сказати, що iPad особисто мене дуже рятує в роботі, хоча здебільшого я використовую його як читалку. Насамперед після покупки я встановив туди всі корисні програми, якими користуюся на iPhone. Правда, виявилося, що великий екран не означає більше зручності. Так що, якщо думаєте, що планшет від Apple у всьому буде практичнішим за смартфон, то помиляєтеся. Ось вам невеликий список завдань, які явно зручніше виконувати на iPhone ніж на iPad.

Додатки банків на iPhone

Почнемо, мабуть, із самого хворого — із банківських додатків. Нині вони то з’являються, то зникають та ще й під різними назвами, але в основному це стосується лише програм для iPhone. З клієнтами для iPad все ще складніше: якщо ви його не завантажували раніше, то й повернути його не так просто. Ощад, який я повернув через iMazing, встановився у вигляді версії для iPhone: користуватися таким, м’яко кажучи, не дуже зручно.

Але навіть ті, що ще залишилися в App Store, далеко не такі зручні. Той самий Приват24: здавалося б, все на великому екрані, не потрібно зайвий раз свайпать. Але сплачувати рахунки, сканувати QR-коди та й легко вводити суми та показання на невеликій клавіатурі серед екрану не дуже зручно. Великий екран – це добре, але у мене навіть через 3 місяці очі розбігаються. Та й iPhone завжди якось зручніше: помітив, що дістати його, щоб скористатися додатком банку, набагато простіше, ніж запускати на iPad, навіть якщо він лежить перед очима.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погода на iPhone

У iPad є свій віджет погоди найближчим часом: він оновлюється швидко, прогноз показує актуальний. Проблема в тому, що якось так вийшло, але я не сприймаю його всерйоз і завжди дістаю iPhone щоб подивитися погоду. По-перше, завжди можна «пірнути» в саму програму і побачити докладний прогноз на найближчі дні. По-друге, напевно, всі просто звикли це робити на автоматі — я серед них. Тим більше, що погода в iOS 16 оновилася. Ну от не сприймаються віджети на екрані iPad і все.

До речі, на мій погляд, така проблема є не тільки в iPad: у Windows 10 користувачам також доступні віджети з погодою, які закріплюються у «Пуск». Як мені здається, вони набагато красивіші ніж у Apple, але я не знаю жодної людини, яка б дізнавалася прогноз кліком мишки. Навіть незважаючи на те, що в iPadOS 16.1 з’явиться повноцінний додаток, схоже, дивитись Погоду на iPhone, дістаючи його з кишені, все одно простіше.

Карти на iPhone

Здавалося б, ну навігаційні карти дивитися на великому екрані набагато зручніше: на 11-дюймовому дисплеї iPad поміститься набагато більша площа місцевості, функції перегляду та інша інформація, на відміну від екрану iPhone 14 Pro Max. Мої знайомі власники iPad ніколи не дивляться адресу на картах планшета, що лежить поряд – виключно на iPhone.

Смішно, але й на ПК я не помічав, щоб так хтось робив: в основному це пов’язано з тим, що навіть топові ПК на Windows підвантажують карти повільно та з фризами. Та й управляти зручніше дотиком, ніж курсором миші. Це, до речі, стосується будь-яких програм з використанням карт, наприклад, FlightRadar.

Месенджери на iPhone

На свій iPad я відразу ж скачав усі поштові клієнти, але користуюсь ними вкрай рідко. Чому? Тому що вони громіздкі на відміну від версії для iPhone: пошта на iPad більше нагадує версію для ПК, в якій чорт ногу зламає. Крім того, у пошті на планшеті всі значки розташовані далеко один від одного, а тягтися від одного елемента до іншого буває не так просто. Взяти той же Gmail: він не ідеальний, але на iPhone інтерфейс програми простіше та зручніше, ніж на iPad.

Крім того, повідомлення на iPad часто приходять із запізненням. Додайте до цього те, що iPad хоч і по праву вважається найнормальнішим у світі планшетом, але для iPad немає програми WhatsApp. Можна використовувати десктоп-версію, але це більше схоже на муку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.