Статті

Коли треба міняти акумулятор iPhone і чи можна на цьому заощадити

Share
Час читання: 3 хв.

Що найбільше вам не подобається у старому телефоні? Дизайн, функціональність, екран? Малоймовірно, адже все це не дуже змінилося в iPhone за останні роки. Набагато цікавіше те, скільки працює смартфон. Навіть якщо опустити те, що нові моделі власними силами працюють довше, важливо і те, що з кожним місяцем батарея віддаляється від свого базового стану — вона просто зношується. Багато хто боїться цього процесу, але насправді заміна акумулятора не така складна процедура. А головне, коштує це відносно недорого і щорічно дозволити її собі може кожен власник iPhone. Зараз поговоримо про цю процедуру.

Як зрозуміти, що потрібно міняти акумулятор у телефоні

Думаю, кожен із вас відповість, що робити це треба тоді, коли дійсно треба. Наприклад, якщо телефон перестав витримувати навіть півдня роботи або вимикається задовго до того, як залишок заряду наблизиться до 0%. В цілому це справді так, хоча є винятки, і часто в цьому винен зовсім не акумулятор (про це з найтерплячішими ми поговоримо наприкінці статті).

Насправді вважається, що нормою служби акумулятора у звичайних умовах є приблизно 700-800 циклів заряджання. При цьому це не дорівнює тому, скільки разів ви підключили зарядний провід. Цикл усереднено можна назвати набір акумулятором 100% заряду. Наприклад, якщо ви двічі зарядили акумулятор з 50% до 100%, це є один цикл (2х50%), якщо йому передувала аналогічна розрядка.

Як часто треба міняти акумулятор

Тобто якщо ви приблизно щодня повністю заряджаєте телефон, то акумулятор непогано було б поміняти через 2-2,5 роки з моменту покупки. Якщо ви купили уживаний iPhone, то тут все складніше, і міняти батарею доведеться раніше. І це максимальний час, адже якщо він перегрівався, використовувалися сторонні зарядки або часто відбувалася зарядка в транспорті, цей час сильно скорочується. Подальше використання загрожує проблемами з безпекою та надійністю.

Скільки коштує заміна акумулятора в Айфоні

Вартість заміни акумулятора iPhone сильно відрізняється залежно від його моделі . Це з ємністю, складністю конструкції, доступністю компонентів та інші нюансами. У тому числі важливу роль відіграє робота та її складність. У кіоску у метро вам можуть пообіцяти зробити все за дуже невеликі гроші, але складно уявити собі ту якість, яку ви отримаєте. Ні акумулятор, ні батарея не будуть добрими. Особливо це важливо для нових моделей, починаючи з iPhone 7 де потрібно відновлювати герметичну прокладку.

Щоб ви розуміли, ремонт iPhone настільки складний і повною мірою недоступний самоучці з викруткою і паяльником, що іноді, крім заміни акумулятора, доводиться перепаювати його контролер. На жаль, багато хто про це навіть не замислюється, а їх фантазії вистачає тільки на те, щоб від’єднати шлейфи та приєднати їх заново. Майстри розповіли нам, що починаючи з iPhone Xs ця проблема стоїть особливо гостро, а перепаювання контролера потрібне навіть якщо переставляєш акумулятор з одного нового iPhone до іншого. Вчинивши так, Apple зробила себе майже монополістом ринку післягарантійного ремонту.

Чому телефон став швидше сідати і раптово вимикається

А тепер обговоримо те, що говорили на початку статті. Якщо телефон швидко сідає або вимикається, наприклад, на 40%, це може говорити про знос батареї, але з великою ймовірністю винен контролер живлення.

Це той елемент, який багато хто недооцінює. Адже саме він насамперед псується неякісними зарядками і призводить до швидкої розрядки акумулятора. Так відбувається через те, що телефон не знижує напруги батареї, коли переведений у режим сну.

Передчасне вимкнення пов’язане з тим, що акумулятор сильно зношений і не може під навантаженням видавати той самий струм, що і без нього. Особливо це помітно на морозі, коли телефону і так складно працювати.

Все це є причиною замінити акумулятор. Це нескладно та недорого. Особливо якщо враховувати, що в результаті ви отримаєте смартфон, який працює практично як новий. Чогось нового в останні роки так і не з’явилося. Тому, замінивши акумулятор, ви отримаєте майже новий телефон.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Свіжі фотографії демонструють оновлення дизайну Galaxy S25 Ultra

    Популярний інсайдер Ice Universe поділився новими деталями про дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra, який може…

    24.09.2024

    Перші покупці iPhone 16 Pro розповіли про реальні проблеми смартфона

    Перші користувачі iPhone 16 Pro виявили проблеми з чутливістю сенсорного екрану. Багато з них повідомляють,…

    24.09.2024

    Названо найбільш продаваний смартфон у першій половині 2024 року

    Дослідницька компанія Omdia опублікувала рейтинг найпопулярніших смартфонів у світі, що відображає сучасні тенденції на ринку…

    24.09.2024

    Новий керамічний екран не врятував iPhone 16 від вразливості до падінь

    Останні моделі iPhone 16 від Apple отримали новий матеріал Ceramic Shield другого покоління, який, за…

    24.09.2024

    Apple готує редизайн Mac mini: ось усі деталі

    Наступного місяця Apple планує почати перехід Mac на нові чіпи M4, і однією з найочікуваніших…

    24.09.2024

    Оновлення iOS 18.1 beta 5: повний список нових функцій і змін

    Apple випустила iOS 18.1 beta 5 для розробників, яка включає кілька важливих нововведень для користувачів…

    24.09.2024