Як налаштувати картку пам’яті та правильно їй користуватися

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Багато смартфонів (як правило, бюджетного та середньобюджетного класу) мають спеціальний слот для встановлення карт пам’яті, які допомагають розширити внутрішнє сховище пристрою. Зазвичай користувачі не приділяють належної уваги карткам SD, через що в їх роботі виникають проблеми (зникають файли, або накопичувач не розпізнається). Щоб не зіткнутися з подібними труднощами, потрібно дізнатися, як налаштувати карту пам’яті. І ми вам у цьому допоможемо.

Реклама

Як встановити картку пам’яті

Насамперед потрібно сказати кілька слів про те, як встановити карту пам’яті. Спочатку потрібно вийняти SIM-лоток, скориставшись комплектним ключем. Вставте його в спеціальний отвір до клацання, а потім дістаньте майданчик.

Зверніть увагу, що лотки бувають різні:

  • повноцінні (2xSIM + 1xSD);
  • комбіновані (2xSIM/1xSIM + 1xSD);
  • на 2 SIM-картки;
  • на 1 SIM-картку.

Встановити картку пам’яті можна лише через лоток перших двох типів. Причому у другому випадку доведеться пожертвувати однією СІМкою для встановлення SD-карти . Вам потрібно покласти картку пам’яті на підкладку, поряд з якою красується напис «TF» або «SD» та вставити лоток назад у смартфон.

Як відформатувати картку пам’яті

Швидше за все, при першому підключенні картки SD на екрані вашого смартфона з’явиться повідомлення з інформацією про те, що пристрій виявив зовнішній накопичувач. Натисніть для форматування картки пам’яті під власні потреби. Якщо у вас чистий Android, то можна використовувати MicroSD-карту навіть як пам’ять телефону , щоб встановлювати на неї програми.

Якщо після встановлення картки пам’яті жодне повідомлення не з’явилося, то вам все одно потрібно її відформатувати, діючи за інструкцією:

  1. Відкрийте налаштування пристрою.
  2. Перейдіть до розділу «Про телефон», а потім — «Сховище».
  3. У пункті «SD-карта» натисніть кнопку «Форматувати SD-карту» та підтвердіть виконання операції.

І тут важливо зробити 2 уточнення. Перше — форматування призведе до повного видалення всіх файлів, збережених на карті, тому заздалегідь подбайте про їхнє тимчасове переміщення на інший накопичувач. Друге — відформатувати SD-карту для використання як внутрішнього сховища дозволяють далеко не всі виробники, через що на зовнішньому накопичувачі не вдається розмістити додатки.

Додаток на картку пам’яті

Якщо ви є власником смартфона, який у ході форматування не дозволяє вибрати SD-карту як внутрішню пам’ять , то для того, щоб помістити програми на карту пам’яті Андроїд , доведеться скористатися стороннім засобом. Activity Launcher  встановіть його через магазин Google Play та дійте за інструкцією:

  1. Відкрийте налаштування гаджета.
  2. У розділі “Для розробників” активуйте опцію “Дозволити збереження на зовнішній накопичувач”. Якщо цей розділ прихований дізнайтеся, як його відкрити.
  3. Видайте Activity Launcher всі дозволи. Бажано зробити це через розділ «Параметри».
  4. Запустіть програму Activity Launcher.
  5. Відкрийте вкладку “Файли”.
  6. Натисніть на файл «com.android.documentsui.ViewDownloadsActivity».
  7. У програмі «Файли», що відкрилася, натисніть на кнопку з трьома смужками, а потім — на назву SD-карти (швидше за все, буде відзначена як «android»).
  8. Перейдіть до “Налаштування сховища” через 3 точки.
  9. Натисніть кнопку «Внутрішня пам’ять» та підтвердіть форматування.

Тепер картка пам’яті буде об’єднана з внутрішнім накопичувачем, і ви зможете встановлювати програми на карту SD. При цьому працюватиме зовнішнє сховище лише у зв’язці з вашим смартфоном, а на іншому воно просто не розпізнається. Якщо в процесі виконання операції виникнуть проблеми, ознайомтеся з додатковими способами, як перенести програми на картку пам’яті .

Збереження на картку пам’яті

Не помилюся, якщо припустимо, що ви плануєте використовувати картку SD для економії місця на внутрішньому накопичувачі. Тому не зайвим буде налаштувати її таким чином, щоб файли зберігалися на карту пам’яті :

  1. Відкрийте налаштування пристрою.
  2. Перейдіть до розділу «Про телефон», а потім — «Сховище».
  3. Натисніть кнопку «Параметри сховища».
  4. У кожній вкладці виберіть «Зовнішній накопичувач».

Можливо, в налаштуваннях телефону цей пункт меню відсутній. Тоді доведеться вибирати картку пам’яті як місце для збереження файлів у кожному додатку окремо. Ось як налаштувати збереження на карту пам’яті в Google Chrome:

  1. Запустіть програму.
  2. Натисніть на «3 точки» та перейдіть до «Налаштування».
  3. У вкладці “Завантажені файли” виберіть “SD-карту” як місце збереження.

Рекомендую зробити те саме у всіх додатках, які дозволяють завантажувати і створювати файли. Це стосується браузерів, відеохостингів, онлайн-кінотеатрів та, звичайно ж, програми «Камера».

Безпечне вилучення

Якщо ви часто виймаєте картку пам’яті і переставляєте її в інший смартфон, необхідно задуматися про збереження накопичувача. В іншому випадку MicroSD швидко вийде з ладу. Щоб цього не сталося, потрібно безпечно вийняти картку пам’яті .

  1. Відкрийте налаштування гаджета.
  2. Перейдіть до розділу “Про телефон”, після чого – “Сховище”.
  3. У вкладці «SD-карта» натисніть кнопку «Вилучити SD-карту» та дочекайтеся появи повідомлення «Вимкнення SD-карти завершено».

Після виконання описаних вище дій вийміть картку пам’яті фізично, витягнувши її з лотка. Робіть безпечне вилучення щоразу, як переставляєте SD-карту, і ніколи не забувайте про таку важливу процедуру.

Телефон не бачить картку пам’яті

Під час використання зовнішнього накопичувача ви можете мати проблему, коли телефон не бачить картку пам’яті . Вона проявляється по-різному. У когось сховище просто не відображається, а у когось зникають файли. Ми докладно відповідали на запитання, чому телефон не бачить карту пам’яті, тому зараз лише кілька основних рекомендацій щодо того, що потрібно робити для вирішення проблеми:

  • вийміть картку пам’яті та вставте її назад;
  • перезавантажте смартфон.
  • перевірте працездатність накопичувача на іншому пристрої;
  • форматування картки пам’яті на іншому смартфоні або комп’ютері.

Якщо SD-карта не відображається на жодному з наявних у вашому розпорядженні пристроїв, то, швидше за все, накопичувач вийшов з ладу, і ви не зможете його відремонтувати. Щоб не зіткнутися з проблемою у майбутньому, вивчіть інформацію про те, як правильно вибрати картку пам’яті .

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ