Статті

Названо додатки, які мають бути на кожному смартфоні

Share
Час читання: 2 хв.

Коли купую новий смартфон, то люблю налаштовувати все з 0, а саме ставити потрібні програми. Для себе пам’ятаю список мінімальних додатків, які потрібно поставити відразу після покупки і стежити за їх оновленнями.

Були ситуації, коли терміново потрібно було встановити програму, а мобільний інтернет не дозволяв це зробити швидко. З того часу ставлю все заздалегідь, добре знаю, що мені потрібно. Про це поділюся з вами.

Запасний браузер

Будь-який, крім основного, вбудований в операційну систему. Це потрібно, наприклад, для того, щоб відкрити два облікові записи на одному сайті і легко перемикатися між ними. Режим інкогніто тут не допоможе – при перемиканні сесія скидається, тому без другого браузера не обійтися.

Три месенджери

Два основних – Telegram та WhatsApp. На роль запасного використовую Viber. Іноді буває така ситуація, коли відеозв’язок через «віз» або «вацап» дуже поганої якості. Майже завжди в таких моментах рятує Viber – дає дуже гарну картинку. Знову ж таки, не у всіх є Viber, але у тих, з ким я спілкуюся, він встановлений. Як мінімум, два месенджери мають бути встановлені.

Карти

Ставлю відразу дві програми – навігатор від Waxe і Sugic. Обидві програми відмінно доповнюють один одного. Не забудьте відразу завантажити карту міста, щоб вона працювала в автономному режимі і навігація могла працювати навіть якщо у вас буде слабкий інтернет.

Читалки та редактори для потрібних форматів

Наприклад, програма, яка добре справляється (і не гальмує) з усіма відомими форматами електронних книг. Також, якщо вам потрібно відкривати та редагувати будь-які документи, потрібно подбати про потрібні програми заздалегідь.

Додаток вашого улюбленого таксі

Навіть якщо ви замовляєте таксі дуже рідко, нехай програма стоїть. Через смартфон замовити таксі набагато зручніше, ніж через телефонний дзвінок. Та й вартість поїздки в агрегаторів помітно нижча, ніж у «звичайних» таксопарків (так такі ще залишилися в регіонах).

Банківський додаток

Вонb надійнішs, ніж “браузер + підтвердження через SMS повідомлення”. Причина в тому, що банківська програма містить низку захисту, а прості смскі можуть бути перехоплені.

Антивірус

Ставимо в тому випадку, якщо використовуємо смартфон зі застарілим Android. Або ж плануємо встановлювати програми поза офіційними магазинами за допомогою завантаження .apk файлів з інших джерел.

Ваша улюблена гра

Як правило, ігрові програми об’ємні – від сотень мегабайт до 1-2 гігабайт. Краще встановити гру заздалегідь, коли ви знаходитесь в зоні стабільного та швидкісного підключення до інтернету, ніж потім чекати на тривале завантаження. Ставлю собі дві улюблені ігри – Bubble Breaker (лопати кулі) і шахи.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Оновлення iOS 18.1 beta 5: повний список нових функцій і змін

    Apple випустила iOS 18.1 beta 5 для розробників, яка включає кілька важливих нововведень для користувачів…

    24.09.2024

    WhatsApp припинить підтримку деяких старих версій iOS

    Команда популярного месенджера WhatsApp оголосила про майбутні зміни для користувачів старих моделей смартфонів Apple. За…

    24.09.2024

    iPhone 17 та iPhone 17 Air оснастять екранами ProMotion з підтримкою 120 Гц

    Компанія Apple нещодавно презентувала лінійку iPhone 16, але вже з'являється інформація про майбутні iPhone 17…

    24.09.2024

    iPhone 16 отримав нову функцію для селфі з оновленням iOS 18.1

    Apple випустила iOS 18.1 beta 5 для розробників, яка містить нову функцію для керування камерами…

    24.09.2024

    Три несподівані функції iOS 18, які варто спробувати

    Минулого тижня iOS 18 офіційно вийшла для користувачів, і ми продовжуємо відкривати нові функції та…

    24.09.2024

    Дуров оголосив про зміни в Telegram: ШІ буде блокувати заборонений контент

    Засновник месенджера Telegram, Павло Дуров, нещодавно оголосив про значні зміни в модерації та безпеці платформи.…

    23.09.2024