Українцям порадили не класти телефони поряд із ліжком під час сну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вплив на здоров’я людини смартфонів досі не вивчений. Вчені з’ясовували, як гаджет впливає на біоритми і дійшли такого висновку, що мобільний телефон може спричинити безсоння або інші проблеми зі сном.

Чим ближче смартфон, тим гірший сон

Як виявилося, смартфон на ніч краще класти якнайдалі від себе. Чим ближче пристрій до ліжка, тим гірший сон. Дослідники кажуть, що проблеми зі сном виникають через випромінювання мобільних телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ці хвилі не дають організму поринути у глибокий сон. Виходить, що замість того, щоб міцно спати, власник телефону просто дрімає з ночі до ранку. Звичайно, в такому разі людина не може виспатися і весь час почувається втомленою.

Нам потрібен глибокий сон

  1. Для регенерації клітин організму людині потрібний саме глибокий сон, його ще називають повільним.
  2. У цей період дихання та пульс повільніший, активуються відновлювальні процеси, оновлюється імунна система, регенеруються тканини.
  3. Ця фаза настає через 15 хвилин після засинання, але тільки тоді, коли поряд не лежить смартфон.

Біоритми збиваються

Окрім шкідливого випромінювання є ще одна проблема. Біоритми гарантують нормальну роботу гормонів. Наприклад, коли темніє, в організмі підвищується рівень меланіну. Оскільки людина вночі дивиться в екран смартфона, мозок отримує неправильні сигнали, тому цей гормон не виробляється належним чином і настає безсоння. Світло від екрану не дає змінюватись біоритмам.

Тому на вечір потрібно забирати смартфони у дітей та менше у них сидіти. Краще читати книгу чи дивитися фільм.

Приберіть гаджети зі спальні

Негативні наслідки від гаджета виявили навіть у тих випадках, коли він лежить не поруч із ліжком, але є у спальній кімнаті. Автори дослідження рекомендують тримати телефон уночі в іншій кімнаті. Це не тільки стабілізує сон, а й зменшить залежність від пристрою. Також дослідники радять засипати у повній тиші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.