Що робити зі старим Android планшетом

Планшетний комп’ютер, він планшет — досить спірний гаджет. Декілька років тому на планшети був бум — люди в метро читали планшети і навіть розмовляли через них. З’явився такий термін — «лопатофон». Це колись на дуже великому за розмірами смартфоні або планшеті говорити по телефону тримаючи його в руці.

Припустимо, десь на полиці у вас лежить старенький планшет і ви не знаєте, що з ним робити. Розповім вам всі відомі мені варіанти, але для початку потрібно перевірити пристрій.

Перше , що необхідно дізнатися – чи живий акумулятор? Справа в тому, що літій-іонні батареї не люблять перебувати у стані повного розряду. Потрібно підключити гаджет до зарядного пристрою та спробувати зарядити. Якщо пристрій не вмикається або не заряджається, батарею потрібно змінювати. Чи варто міняти? А про це вже нижче.

Друге , що потрібно знати – версія операційної системи Android. Чим вона свіжіша, тим краще. Якщо ваш девайс працює на Android 5 або 6, то особливого толку з нього не буде – всі сучасні програми будуть сильно гальмувати або не працюватимуть зовсім. Версія 7 та 8 ще трохи побігає. 9 – вже добре. А все, що вище 9 — актуальні версії, які підтримуються розробниками.

Якщо батарея не тримає заряд, планшет не включається і працює на Android 5-6 або нижче, то місце такому девайсу вже ближче до сміттєвого бака. Ну чи можна його використовувати в ролі обробної дошки.

А якщо планшет має більш актуальну операційну систему і добре працює апаратно, то можна знайти йому застосування в наступних областях:

Роль «домашнього» смартфона

Багато хто любить дивитися Youtube або фільми лежачи на дивані через смартфон. Але навіщо експлуатувати смартфон, коли є старенький планшет? Якщо екран хороший, то чому б не використовувати планшет? Тим більше, можна увійти у всі потрібні облікові записи без будь-яких проблем. Батарея у смартфона в цій ситуації проживе трохи довше за рахунок того, що менше використовуватиметься.

Якщо немає електронної книги, то на старому гаджеті можна читати все, що завгодно.

Роль міні-телевізора

Існує багато програм для IP TV – на екрані девайса можна дивитися фільми та телевізійні передачі. Зручно використовувати у тих місцях, де ставити повноцінне ТБ недоцільно.

Кухонний помічник

Можна придбати спеціальний чохол із магнітом та прикріпити планшет до холодильника. Є сотні кулінарних додатків, за допомогою яких ви не тільки наведете лад у холодильнику, але й знатимете, які продукти і коли вам купувати. Єдиний мінус – дані потрібно буде вводити самостійно. Звичайно ж, буде зручно читати та дивитися рецепти під час приготування страв.

Консоль для ігор

На старому планшеті можна запускати ігри минулих літ. А якщо купити спеціальний Bluetooth контролер, то можна грати практично повноцінно. Особисто у мене на старому гаджеті встановлені ігри Dendy та Sega, в які я періодично граю.

Навігатор та відеореєстратор

Якщо старий планшет потужний і має хорошу камеру, то можна використовувати його для двох цілей — відеореєстратора і навігатора. Щоб поєднати обидві функції, знадобиться спеціальне кріплення, щоб камера гаджета дивилася на дорогу, а екран знаходився біля очей водія. І ваш автомобіль перетвориться на Теслу

Варто розуміти, що якщо у вашого пристрою стара версія Android, то можна спробувати підібрати додатки тих років – існує багато сайтів з .apk файлами. У цьому випадку аксесуар не буде сильно гальмувати. Однак, не всі старі програми працюватимуть – іноді розробники забороняють роботу софту на дуже старих версіях операційної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.