Як прибрати наклейку з ноутбука, не залишивши слідів і не пошкодивши комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноутбук, прикрашений наклейками, виглядає цікаво та незвично.

Але з часом старі наклейки втрачають привабливий вигляд або набридають. Тоді постає питання, як їх видалити.

Спосіб перший: спирт

Спирт – відмінний інструмент для видалення віконних наклейок або наклейок із ноутбука. Цей продукт розчиняє клейку основу, полегшуючи очищення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб видалити клей із ноутбука, слід виконати кілька дій:

  1. Налийте трохи спирту на ватний диск і притисніть його до наклейки.
  2. Потримайте вологий диск на наклейці кілька хвилин, щоб спирт розм’якшив клей.
  3. Тримаючи лезо бритви під кутом, обережно підніміть край етикетки. Більш безпечний варіант: підчепити наклейку нігтем.
  4. Повільно зніміть наклейку.
  5. Залишки клею приберіть тим же ватним диском або сосокобліть нігтем.
  6. Протріть поверхню вологою серветкою чи чистою тканиною.

Спосіб другий: ацетон

Навіть якщо ви успішно видалили наклейку з ноутбука, на ньому можуть залишитися залишки клею.

Важливо очистити його, інакше через деякий час клей притягне до себе бруд та пил, що позначиться на зовнішньому вигляді комп’ютера негативно. Якщо залишки клею не хочуть забиратися, допоможе рідина для зняття лаку (ацетон).

Змочіть ватний диск рідиною для зняття лаку та нанесіть на залишки клею. Акуратно потріть проблемну область, поки клей стане більш м’яким.

Видалити липкий залишок нігтем або грубою тканиною. Можна потерти вологою ганчірочкою, на яку нанесено трохи соди. Сода має м’який абразивний ефект. Але сильно натискати і довго терти все ж таки не варто. Якщо клей залишається, краще знову нанести розчинник.

Спосіб третій: нагрівання

При нагріванні клей розм’якшується та легше знімається. Для нагрівання можна використовувати фен, але слід пам’ятати, що перегрів може зашкодити ноутбуку.

Утримуйте фен над наклейкою протягом хвилини. Після нагрівання швидко відклейте куточок наклейки та повільно відтягніть її від поверхні. Не давайте клею охолонути, доки етикетка не буде повністю видалена. Залишки клею приберіть чистою серветкою або паперовим рушником.

Якщо возитися з залишками клею немає часу та бажання, можна піти на хитрість і приклеїти на те саме місце іншу наклейку. Це заощадить час, якщо хочеться швидко змінити зовнішній вигляд комп’ютера.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.