Чи варто берегти акумулятор телефону та як його правильно заряджати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Як ви обираєте телефон? Напевно, дивіться, яка камера, який екран і наскільки швидко він працює. А може бути просто йдете і купуєте актуальне зараз покоління iPhone. Обидва варіанти можливі і в обох, купивши новий гаджет, ви користуватиметеся ним досить довгий час. Ось тільки за кілька місяців ви помітите, що телефон працює вже не так довго, як раніше. За рік це стане ще помітнішим. А через два роки телефон і взагалі проживатиме всього півдня. При цьому він може почати гальмувати через те, що не видає достатнього живлення для процесора, або навіть вимикатиметься, коли в батареї є ще 30-40 відсотків заряду. Що зробити, щоб він працював довше?

Реклама

Чи варто берегти акумулятор телефону

Почнемо з того, що якщо акумулятор зносився, то в цьому немає нічого страшного, і поміняти його можна досить недорого і досить швидко. Наприклад, у сервісному центрі можна замінити акумулятор від 1000 грн.

Також акумулятор можна поміняти самому, купивши його на AliExpress або. При цьому купити його можна у сольному виконанні, якщо у вас є інструменти та навички роботи. Якщо їх немає, можна придбати готовий набір з інструкцією та набором інструментів. Так ви можете зробити самі.

Як правильно заряджати акумулятор телефону

Тепер поговоримо про найголовніше — про те, як збільшити термін служби акумулятора та максимально відтягнути час, коли батарею доведеться міняти. Запитання про збільшення автономності ми поставили нашим друзям, які поділилися кількома порадами та розповіли, з чим найчастіше до них звертаються користувачі.

Чи можна купувати зарядку на Аліекспрес

Перше і найголовніше, про що забувають багато хто, що найбільше псує наші пристрої – це використання неякісних адаптерів живлення та/або проводів. Вони не тільки видають неправильний струм, але й мають високий ризик стрибка напруги. У цьому випадку може згоріти телефон. Але, найімовірніше, справа обмежиться контролером харчування. Ось тільки це важко назвати «малою кров’ю».

Зіпсований контролер живлення часто є причиною виходу з ладу акумулятора. Іноді він навіть змушує вас думати, що батарею час міняти, хоча вона ще може послужити. Якщо він працює некоректно, телефон не перетворюється на сон, а енергія йде на нагрівання. Збоку це виглядає як «померлий» акумулятор, але насправді він зовсім не винен. Причиною виходу з експлуатації контролера живлення є використання неякісних зарядок.

Ще одним фактором, який псує акумулятор, є наше бажання зберегти його довговічністю. Тобто, навпаки, ми самі робимо якнайкраще, а виходить як завжди.

Як підготувати телефон тривалого зберігання

Я говорю про випадки, коли користувачі неправильно заряджають, розряджають і зберігають акумулятор. З часів старих акумуляторів у нас укоренилася думка, що його треба повністю заряджати, а розряджати лише до нуля. При цьому в жодному разі не ставити на зарядку, якщо в ньому залишилося хоч скільки енергії.

Раніше це було актуально, але зараз це лише шкодить батареї. Найбезпечніший режим використання — коли заряд знаходиться в діапазоні від 40 до 80 відсотків. При цьому заряджати його можна будь-якої миті, коли ви захочете – це ніяк не зашкодить ресурсу джерела живлення.

Якщо ви хочете відкласти акумулятор на зберігання, варто пам’ятати про те, що краще тримати його приблизно в цьому ж діапазоні. Тобто не варто прибирати його зі 100% заряду, а залишати надовго розряджений акумулятор зовсім протипоказано. Деградація матеріалів починається саме тоді, коли заряду в батареї немає. Цей процес не оборотний, а глибокий розряд (коли телефон довго лежить з нулем) призводить до того, що батарея може і не зарядитися більше ніколи.

Чи можна збільшити термін служби телефону

Насправді цих двох речей вистачить для того, щоб акумулятор працював якнайдовше. По суті вам потрібно просто користуватися телефоном і не звертати уваги на умовності. При цьому вибирати тільки оригінальний зарядний пристрій або просто добрий. Зовнішніми акумуляторами теж краще скористатися тільки в крайньому випадку. Якщо дотримуватиметеся цих правил, то у сервісних центрів буде менше роботи, а у вас буде свіжіший акумулятор.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ