Що не можна робити зі смартфоном Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Xiaomi часто хвалять за функціональність та широкі можливості кастомізації. Однак у руках людей, які мають, скажімо так, особливий смак пристрій із цілком собі адаптованого під повсякденні потреби користувача перетворюється на гаджет, який усім своїм виглядом буквально кричить оточуючим: «Врятуйте! Із моїм господарем щось не так». Адже більшість помилок власник допускає з добрих намірів, просто не розуміючи, до чого насправді призводить зміна тих чи інших налаштувань смартфона.

Теми для Xiaomi

Ох, і люблять власники смартфонів Xiaomi виділитися, встановивши якусь помітну тему, щоб з екрану сочився креатив господаря. З цією метою виробник створив додаток Теми , де кожен користувач може змінити оформлення оболонки на власний смак. Хлопчики ставлять машинки, дівчатка – котиків, вважаючи, ніби вони таким чином зробили телефон красивішим. Але на практиці виявляється, що мінімалістичний та приємний інтерфейс MIUI перетворюється на погано зварену кашу з безладного набору іконок та віджетів різного формату.

Як би там не було, встановлення сторонньої теми – не найстрашніше, що може зробити власник смартфона Xiaomi . Все-таки часом зустрічаються цікаві та непогано оптимізовані варіанти оформлення, а ось сторонні лончери – це справжнє зло. Розробники MIUI довгі місяці займаються підготовкою до випуску нової версії прошивки , наймають дизайнерів, а користувачі змивають їх старання в унітаз, встановлюючи який-небудь Go Launcher Z , який плутає всі іконки додатків і перетворює робочий стіл на безладну місиву з купою .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Та навіть POCO Launcher , розроблений командою Xiaomi, теж є слабо оптимізованим інтерфейсом. Не змінюючи нічого по суті, він, як і будь-який інший лончер на смартфонах китайського виробника, забороняє використовувати управління жестами, пропонуючи в якості альтернативи архаїчні кнопки Андроїд , 2022, що не викликають у 2022-му році нічого, крім огиди.

Як змінити шрифт на телефоні

Деякі поціновувачі прикрас та інших радостей свободи Android йдуть ще далі, змінюючи на своєму смартфоні Xiaomi не лише тему, а й шрифти. Над відповіддю на питання, з чим це пов’язано, повинні битися вчені з усього світу, проте досі ніхто не може зрозуміти, для чого потрібно міняти адаптований шрифт під російську на альтернативу без підтримки кириличних букв.

Ні, звичайно, існують шрифти з повною підтримкою символів для російськомовних користувачів, але ви обов’язково зіткнетеся з поганою читальністю тексту. Натомість вам вдасться виділитися. Тільки навіщо?

Швидкість анімації – навіщо змінюють

Як би там не було, теми та шрифти — елементи кастомізації, що впливають насамперед на зовнішній вигляд оболонки, але не на її можливості. А ось зміна швидкості анімацій – інша річ. У кожному другому матеріалі, пов’язаному з оптимізацією Xiaomi , твердо та чітко пропонується їх відключити, щоб смартфон почав працювати швидше. Але що станеться насправді?

Відключивши анімацію, ви позбавитеся переходів, що візуально створюють плавність системи. А натомість отримайте лише ривки при переміщенні між пунктами меню, а швидкість залишиться незмінною. Не вірите? Тоді пропоную провести експеримент, знявши в уповільненому режимі екрани двох смартфонів Xiaomi , на одному з яких анімації працюватимуть зі звичним значенням, а на іншому вони будуть повністю відключені, або переведені на стандарт 0.5x.

Ви здивуєтеся, але швидкість залишиться такою самою. Тільки замість плавного переходу вам доведеться зачекати на частку секунди, перш ніж поточна сторінка зміниться наступною. То, може, краще лишити анімації?

Для чого потрібна оптимізація MIUI

За умовчанням оболонка MIUI , встановлена ​​на смартфонах Xiaomi, трохи обмежує фонові процеси. Зокрема, вона автоматично вивантажує з оперативної пам’яті програми, що рідко використовуються, а також, наприклад, забороняє тривалу (понад 10 секунд) роботу функції Always On Display на бюджетних моделях. Через це деякі користувачі, які вважають себе експертами в галузі техніки Xiaomi, радять відключити оптимізацію MIUI .

Однак деактивація функції призводить не тільки до зняття обмежень на ті чи інші можливості смартфона, але й змушує його швидше розряджатися. Після відключення оптимізації MIUI нерідко надходять скарги, що за ніч пристрій втрачає до 20% заряду. І це у режимі вимкненого екрана. Тож не відчувайте долю і не відмовляйтеся від використання оптимізації.

Як настроїти Xiaomi

Розглянувши основні помилки, які допускають користувачі при спробі налаштувати Xiaomi під себе, вважаю важливим зупинитися на рекомендаціях, які дійсно здатні підвищити рівень вашого комфорту при взаємодії з гаджетами Xiaomi :

  • видаліть зайві програми, які за замовчуванням встановлені на кожному смартфоні Xiaomi;
  • відключіть рекламу ;
  • відмовтеся від використання Каруселі шпалер;
  • забороніть зайвим програмам (наприклад, іграм) працювати у фоні;
  • видаліть з автозапуску програми, які вам не потрібні;
  • регулярно займайтеся очищенням кешу;
  • Не забувайте своєчасно оновлювати прошивки та тримати у вільному доступі хоча б 20-30% пам’яті від загального обсягу накопичувача.

Про реалізацію багатьох з цих рекомендацій ми детально розповідали в тематичних матеріалах, тому ви можете звернутися до них для ознайомлення з інструкціями. Якщо ж у вас є свої приклади правильної та неправильної настройки MIUI , то розкажіть про них у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.