Статті

Що потрібно знати перед покупкою iPhone 14 Plus

Share
Час читання: 4 хв.

Звичайну не Pro модель Айфона з великим екраном користувачі просили у Apple досить давно. Але в Купертіно завжди йшли своїм шляхом і замість великого iPhone підсовували покупцям маленький, який був цікавий дуже обмеженому колу людей. Все-таки час показав, що більшості користувачів зручні пристрої саме з великими екранами, адже споживати контент із таких смартфонів значно комфортніше. 7 вересня Apple показала нам звичайний iPhone 14 та його збільшену версію iPhone 14 Plus . Давши користувачам те, чого вони хотіли.

Але чи то з бажання забезпечити продажі всім моделям, чи то просто не встигнувши зробити потрібну кількість, продажі iPhone 14 Plus почнуться лише 7 жовтня. Хоча інші три моделі вже давно розібрані покупцями. Якщо ви чекаєте старту продажів саме цього iPhone, то спеціально для вас ми зібрали все найголовніше, що потрібно знати про iPhone 14 Plus перед покупкою.

iPhone 14 Plus – розміри

Перше і найголовніше, про що ви повинні знати, націлившись на покупку iPhone 14 Plus – це його габарити. Ширина смартфона становить 78,1 мм, висота – 160,8 мм, товщина корпусу – 7,8 мм. Це досить велике пристрій, користуватися яким не завжди буде комфортно, якщо у вас маленькі руки. Діагональ екрану складає 6,7 дюйма, вага – 203 грами. Через чубчик корисна площа дисплея буде меншою, але не суттєво.

Як уже згадувалося вище, iPhone 14 Plus став найбільшим базовим айфоном. Обов’язково майте це на увазі перед покупкою. Якщо є можливість помацати смартфон у магазині, то краще це зробити. Особливо якщо ви до цього використовували тільки айфони з діагоналлю 6,1 дюйми і менше. Інакше ви просто можете бути неприємно вражені розміром нового смартфона і не зможете ним нормально користуватися. Тішить, що Apple збільшила роздільну здатність екрану в iPhone 14 Plus практично до рівня iPhone 14 Pro Max . Завдяки цьому екран новинки такий самий якісний та чіткий як у інших моделей. Щільність пікселів склала 458 ppi, що є чудовим показником.

iPhone 14 Plus – акумулятор

Із розміру випливає і головна перевага iPhone 14 Plus – це його акумулятор. З урахуванням процесора від iPhone 13 Pro Max та відсутності зайвих енерговитратних фішок на кшталт Always On Display, новий смартфон повинен працювати як мінімум на рівні торішнього iPhone 13 Pro Max. В окремому матеріалі ми порівнювали автономність лінійок iPhone 13 та iPhone 14 . Переможцем у цьому порівнянні вийшов саме iPhone 13 Pro Max.

Зауважте, що екран iPhone 13 Pro Max оснащений технологією ProMotion і працює на частоті 120 Гц. У iPhone 14 Plus такої фішки немає. Відповідно, і енергоспоживання у дисплея буде значно меншим. Тому можна сміливо очікувати, що в тестах автономності новий Плюс має стати найбільш довгоживучим Айфоном.

Скільки заряджається iPhone

Але велика батарея – це не тільки перевага в часі автономної роботи, а й нестача швидкості зарядки. В окремому матеріалі ми розповідали скільки часу потрібно на зарядку iPhone 14 Pro Max з різними блоками живлення. Все також актуально і для iPhone 14 Plus. Навіть 30 Вт зарядкою ви навряд чи зможете зарядити його відчутно швидше, ніж за дві години.

У світі Андроїд-смартфонів така швидкість заряджання видається смішною. Але Apple наполегливо відмовляється додавати до смартфонів щось більше 30 Вт. Тому якщо ви розраховуєте швиденько зарядити iPhone 14 Plus до 100% на ходу, то за короткий термін це просто не вийде. Найсумніше в тому, що навіть якщо використовувати потужний блок живлення, то більше заявленого Айфон все одно не візьме. Тому обійти обмеження 30 Вт ніяк не вийде.

iPhone 14 і iPhone 14 Plus – що спільного

Все інше буде точно таким же, як у звичайному iPhone 14. Камери, процесор, матеріали та кольори корпусу. Все теж саме. Жодних інших відмінностей у смартфонів немає. Можна навіть сказати, що iPhone 14 Plus – це збільшений iPhone 13. Адже 14 від 13 практично нічим не відрізняється. Якщо ви вже володієте iPhone 13, то бігти за новим плюсом варто тільки в тій ситуації, якщо вам важливо великий екран в телефоні.

Збільшення діагоналі на 0,6 дюйми буде досить відчутним. Сприйматиметься смартфон буде зовсім по-іншому щодо звичайної моделі. Але отримати якийсь кардинально інший досвід нового пристрою не вийде. Навіть Dynamic Island в iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max надає більше новизни. Тут же той самий звичний Айфон, без будь-яких одкровень. Якщо вам цікаво, чим відрізняється iPhone 14 Plus від iPhone 14 Pro Max, то можете почитати про це у матеріалі Івана Герасимова.

Уся лінійка iPhone 14 виглядає саме так. Вперше відрізнити Pro-версії від звичайних версій можна з першого погляду.

Але комусь потрібний саме такий звичний пристрій, просто з великим та зручним дисплеєм. Якщо ви належите до таких користувачів, то iPhone 14 Plus створений для вас. Обов’язково перед покупкою майте на увазі все, що зазначено вище. Це дозволить уникнути завищених очікувань та отримати реальний кайф від покупки нової іграшки. 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Дуров оголосив про зміни в Telegram: ШІ буде блокувати заборонений контент

    Засновник месенджера Telegram, Павло Дуров, нещодавно оголосив про значні зміни в модерації та безпеці платформи.…

    23.09.2024

    Дизайн і характеристики Nothing Ear (Open) злили в мережу перед презентацією

    Компанія Nothing офіційно представить свої нові навушники-вкладиші Ear (Open) 24 вересня, але зовнішній вигляд аксесуара…

    23.09.2024

    Apple оновила список застарілих продуктів: додано дев’ять комп’ютерів Mac

    Очікується, що вже за кілька тижнів Apple представить нові комп’ютери Mac на базі чіпів M4,…

    23.09.2024

    Apple наближається до публічного запуску iOS 18.1: випущена beta 5

    Сьогодні Apple випустила п’яту бета-версію iOS 18.1 для розробників, що наближає нас до офіційного публічного…

    23.09.2024

    Вартість ремонту Camera Control в iPhone 16 складе 625 доларів

    На нещодавній презентації розробники Apple оголосили про нову функцію в iPhone 16 — клавішу Camera…

    23.09.2024

    ШІ-функції iPhone 16 не з’являться до 2025 року

    Apple представила новий модельний ряд смартфонів iPhone 16, до якого увійшли iPhone 16, iPhone 16…

    23.09.2024