Який Mi Band купити у 2022 році. Порівняння всіх фітнес-браслетів Xiaomi

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Mi Band (точніше – Xiaomi Smart Band) – це, мабуть, найпопулярніший гаджет Xiaomi . Ним користуються навіть ті, хто ненавидить смартфони китайської компанії та постійно скаржиться на косяки MIUI . Секрет успіху фітнес-браслетів Xiaomi простий. Вони стильні, легкі, функціональні і дуже доступні.

Реклама

Якщо порівняти вартість Mi Band і Apple Watch в їхній найпростішій варіації, то китайський браслет виявиться мінімум у 10 разів дешевшим. Здавалося б, вибір очевидний, але до 2022 року сама Xiaomi випустила таку кількість аксесуарів, що носяться, що рядовому покупцеві стає важко розібратися навіть у лінійці одного виробника. Ми порівняли всі браслети Mi Band, які є у продажу, і готові сказати, який із них варто купити зараз.

Mi Band 4 – годинник з NFC

Відкриває наш список браслет Xiaomi 4 покоління, випущений влітку 2019 року. Чому ми пропускаємо попередні моделі? По-перше, їх уже немає у продажу. По-друге, саме Xiaomi Smart Band 4 став першим фітнес-трекером китайського виробника з кольоровим дисплеєм, що сьогодні є основним критерієм вибору того чи іншого пристрою.

Порівняно з Mi Band 3 браслет 2019 року отримав збільшений майже на 40% екран, функцію управління відтворенням музики зі смартфона та 6 режимів тренувань. Також гаджету притаманні такі опції, як вимірювання пульсу та аналіз сну, ніж сьогодні, втім, нікого не здивуєш. Але головний плюс Xiaomi Smart Band 4 багато хто з нас змогли оцінити лише в 2020 році, коли в український роздріб надійшла версія з NFC , що залишається у продажу до цього дня.

Ось як виглядає Mi Band 4 на тлі попередніх моделей з дисплеями

Ціна: менше 500 грн. (вживаний)

На жаль, навіть на момент виходу Xiaomi Smart Band 4 NFC мав низку обмежень, пов’язаних із безконтактною оплатою. Підтримка була заявлена ​​тільки для карток MasterCard і всього 10-ти не найпопулярніших банків.

Mi Band 5 – PAI фітнес

Екран став більшим, але візуально – це все той же Mi Band 4

Вже через рік після виходу Mi Band 4 у продажу з’явився Xiaomi Smart Band 5. Навіть у версії без NFC він досі має величезну популярність. Це найдешевший фітнес-браслет китайського бренду, доступний сьогодні в роздріб. У той же час Mi Band 5 пропонує 1,1-дюймовий AMOLED-екран, площа якого збільшилася на 20% порівняно з 4-м поколінням, і відразу 11 режимів тренувань.

Ціна: 1 499 грн

Головним нововведенням Xiaomi Smart Band 5 стала поява магнітної зарядки, що не вимагає вилучення капсули, а також PAI – аналізу особистої активності, який є набагато більш показовим, ніж банальне досягнення мети 10 000 кроків. Словом, з погляду фітнесу Mi Band 5 має все, що потрібно.

Mi Band 6 – з додатком Mi Fitness

У Mi Band 6 помітно збільшилася корисна площа екрану

Як би там не було, на тлі Mi Band 6 2021 попереднє покоління виглядає блякло. І справа не так у функціях, як у дизайні. У 6-го покоління був прямокутний екран, який непоказно виглядав у овальному корпусі. Ну а з виходом Xiaomi Smart Band 6 AMOLED-матриця не тільки підлаштувалася під форм-фактор капсули, а й досягла діагоналі 1,56 дюйма при піковій яскравості 450 ніт.

Ціна: 1 699 грн

Основним технічним нововведенням браслета 2021 є поява датчика SpO₂ (вимірює насиченість крові киснем). Також, починаючи з Mi Band 6, фітнес-трекери Xiaomi підключаються до смартфону через нову програму Mi Fitness . Ну а серед незначних змін можна виділити оновлене меню та появу 19 нових видів вправ (тепер їх 30).

Mi Band 7 – новий браслет Xiaomi

Mi Band 7 експлуатує той же дизайн, але в трохи ширшому корпусі

Найновішим браслетом Xiaomi на сьогоднішній день є Mi Band 7. Він з’явився влітку 2022 року і також отримав низку покращень. Найбільш помітне з них – дисплей. Хоча діагональ виросла всього на 0,06 дюйма (тепер 1,62”), екран став ширшим і яскравішим (500 ниток). Все це позитивно позначається на прямому контакті з фітнес-трекером Xiaomi , чиє меню теж зазнало суттєвих змін.

Ціна: 1 799 грн

Загальна кількість тренувань перевищила сотню (їх понад 110), а контроль насиченості крові киснем здійснюється тепер у цілодобовому режимі. З’явилася функція Always-On-Display та аналіз максимального споживання кисню (VO₂ max) разом з аналізом тренувального навантаження.

Mi Band 7 Pro – годинник з GPS

На відміну від Mi Band 7 (згори, Mi Band 7 Pro (знизу) більше схожий на смарт-годинник

Довгий час фанати Xiaomi просили, щоб виробник додав у браслет Mi Band датчик GPS , необхідний для складання маршруту тренувань. І ось це відбулося. Відразу після виходу Mi Band 7 у продажу з’явилася його модифікація Xiaomi Smart Band 7 Pro, що стала першою “прошкою” в лінійці.

Ціна: 1 999 грн

Крім ціни, головною зміною в порівнянні з базовою моделлю 7-го покоління є дисплей. Xiaomi явно злизала дизайн з Huawei Band 7, зробивши браслет більш схожим на смарт-годинник. Від дорожчих пристроїв тут і алюмінієве окантування, а ось функціональних переваг немає.

Який Mi Band краще

Зверніть увагу, що автономність Mi Band дуже відрізняється. 4-е та 5-е покоління видає по 2 тижні роботи в стандартному режимі, 6-е та 7-е – трохи більше тижня, а Mi Band 7 Pro – 5-7 днів. Всі фітнес-браслети Xiaomi мають низку подібностей. Вони вимірюють пульс, показують повідомлення, дозволяють керувати музикою та відстежувати фази сну. Відверто кажучи, головним критерієм вибору для вас швидше за все стане дизайн.

Подивіться, як змінювався дизайн та розмір дисплея, починаючи з Mi Band 4

Рекомендую відразу виключити зі списку потенційних покупок Xiaomi Smart Band 4 NFC . Він найстаріший і найменш функціональний, наявність датчика безконтактної оплати не дає для ніяких переваг, екран фітнес-трекера занадто маленький, а ціна 1000 гривень з урахуванням дати виходу пристрою здається завищеною.

Також я б не радив брати Xiaomi Smart Band 7 Pro , якщо вас цікавить хоч щось крім дизайну. У них найвища ціна в лінійці (браслет більш ніж у 2 рази дорожчий за Mi Band 5), посередня автономність і регіональні обмеження, що роблять наявність NFC і GPS марною переплатою. Купити Mi Band 7 Pro вам варто тільки в тому випадку, якщо вам сподобався його форм-фактор, що більше нагадує смарт-годинник, і потрібен великий екран.

Оптимальним варіантом є Xiaomi Smart Band 7 . Так, це не найдешевший фітнес-трекер , але найпросунутіший у наших реаліях. Екран у нього досить великий і яскравий, корпус залишається компактним, а серед функцій для спорту і здоров’я є все, що вам може знадобитися.

Mi Band 5 та Mi Band 6 теж мають право на життя за рахунок своєї ціни та компактності. Якщо вам дорога кожна гривня, а від фітнес-трекера потрібен хіба що підрахунок кроків , вимір пульсу та показ часу – беріть Xiaomi Smart Band 5. Всім іншим я рекомендував би придивитися до Xiaomi Smart Band 6 через сучасний дизайн і набір всіх необхідних на сьогоднішній день функцій, включаючи вимірювання насиченості крові киснем . Але, нагадаю, краще все ж таки не поскупитися і взяти Mi Band 7. Особливо, якщо ви продовжуєте ходити зі стареньким Mi Band 3.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ