Три способи перевірити стан акумулятора на смартфоні Xiaomi

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У сучасних смартфонах Xiaomi, Redmi, Poco та інших виробників з усіх компонентів найбільше навантаження лягає на акумулятор, а після численних циклів розрядки та заряджання фактична ємність батареї помітно падає.

Реклама

У цій статті ми розповімо про перевірені способи дізнатися про стан акумулятора на Xiaomi, Redmi та Poco, які допоможуть перевірити його як для контролю батареї свого апарата, так і при покупці пристрою з рук.

1. Вбудовані засоби MIUI

Фірмова оболонка MIUI від компанії Xiaomi надає користувачам масу додаткових можливостей серед яких є можливість дізнатися інформацію про стан акумулятора вашого Xiaomi, Redmi або Poco без встановлення будь-яких сторонніх додатків.

Для цього заходимо в Установки — Про телефон і вибираємо пункт Усі параметри .

Потім на сторінці з технічними характеристиками апарата тиснемо кілька разів по полю, в якому вказано кількість ядер процесора. Почне з’являтися повідомлення «Залишилося два кроки до відправлення звіту про помилки», після чого топаємо там же, поки воно не перестане відображатись — 2-3 рази.

Після цього буде сформовано звіт. Правда, це процес не дуже швидкий і може зайняти кілька хвилин (індикатор відображатиметься в рядку стану), а по завершенні на смартфоні з’явиться повідомлення про створення звіту.

Потім необхідно натиснути повідомлення, щоб відкрити створений звіт, або знаходимо його в папці MIUI, де відкриваємо підпапку debug_log , в якій свіжий архів звіту буде називатися bugreport-дата формування звіту.zip .

Розпаковуємо архів у поточну папку і відкриваємо його – сама папка з вже розпакованим архівом з’являється нагорі сторінки і називається так само, як і файл. Знаходимо сам звіт — це буде єдиний файл із розширенням txt, і відкриваємо його.

У відкритому файлі в рядок пошуку вводимо healthd і запускаємо пошук. Дивимося потрібні нам параметри — це fc= і сс= . Перше – це реальна ємність батареї (дивимося перші чотири цифри, це і є кількість мАг), друге – кількість циклів заряду/розряду, які на даний момент пройшла батарея.

У нашому випадку ці показники становлять ємність 4849 мАг (при заявлених для Redmi Note 11 5000 мАг), а батарея пройшла всього 29 циклів заряду-розряду. Тобто акумулятор майже новий, а серйозне зниження ємності спостерігається приблизно після 500 циклів.

2. USSD-запит

Даний спосіб перевірити стан акумулятор дуже простий, але надійним його назвати складно, так як спрацьовує даний метод далеко не з кожною моделлю смартфона Xiaomi, Redmi або Poco.

Для виконання необхідного USSD-запиту переходимо в “дзвонилку”, набираємо 6485 # * * і тиснемо кнопку виклику. Після цього має з’явитися документ із довідковою інформацією.

Тут нас цікавлять три параметри – це MF_02 (тут відображається кількість пройдених циклів зарядки), MF_05 (доступна ємність батареї) та MF_06 (початкова ємність батареї). Як бачимо, тут дані збігаються з тими, що ми отримали стандартними засобами MIUI.

Однак буває, що відображається лише один із необхідних параметрів або взагалі жодного — все залежить від конкретної моделі смартфона.

3. Сторонні додатки

Для отримання інформації про стан акумулятора вашого Xiaomi, Redmi або Poco можна вдатися і до інших програм, яких існує велика кількість, але ми вибрали досить популярне AccuBattery, що має велику кількість додаткових можливостей.

Встановлюємо програму AccuBattery з Google Play і запускаємо її, вибираємо на нижній панелі вкладку Зарядка, спускаємося вниз і знаходимо параметр Передбачувана фактична потужність .

Відразу після встановлення AccuBattery тут замість ємності буде прочерк, а вище вказана лише Проектна номінальна ємність – є та ємність, яка заявлена ​​виробником у технічних характеристиках цього пристрою.

Щоб програма відобразила реальну ємність акумулятора, необхідно «зарядити пристрій як мінімум на 5%», після чого буде показана як номінальна, так і фактична ємність батареї.

Три способи перевірити стан акумулятора на смартфоні Xiaomi

На жаль, у нас на момент написання цієї статті не знайшлося поряд ні кабелю, ні зарядного пристрою для зарядки нашого апарата, тому дізнатися фактичну ємність батареї в такий спосіб не вийшло.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ