Статті

Презентація Google: нові смартфони Google Pixel 7 Pro та Pixel 7, годинник Pixel Watch та незвичайний планшет

Share
Час читання: 10 хв.

Google провела відносно коротку, але досить цікаву презентацію. Хоча, здавалося б, що може бути цікавого, якщо в мережу вже давно вибігли характеристики Google Pixel 7, а дизайн так компанія й не приховувала. А ні! Добре вийшло.

Google Pixel 7 і Google Pixel 7 Pro

Відразу слід сказати, що смартфони практично ідентичні. Старша версія має додаткову камеру 48 МП, що забезпечує 5-кратне оптичне збільшення, трохи більше батарея і більше екран. Ну і дизайн трохи більш витончений та стильний. Порівняння характеристик – таблиці в кінці тексту.

Ось так виглядає Pixel 7 Pro :

А ось так – звичайний Pixel 7 :

Взагалі Google хоче, щоб у всіх пристроїв були єдина візуальна мова. На задньому фоні — планшет, який компанія має намір представити у 2023 році. Про нього поговоримо трохи наприкінці.

На мою думку, дизайн гаджетів вдався. До Google Pixel 6 всі смартфони від Google були страшні та неприємні. З Google Pixel 6 справа зрушила з мертвої точки. А до 7 покоління відточили дизайн «шісток» до ідеалу.

До речі, правильний дизайн спрацював. У США (одна з небагатьох країн, де Pixel продається) за 2022 рік Pixel набрав частку ринку у розмірі 2%, хоча раніше займав близько 0.5%. Покупці побачили гарний пристрій, і продажі почали зростати.

Так що в теорії та Google Pixel 7 має продовжити впевнене зростання продажів. А з урахуванням низької бази легко чекати вражаючих цифр приросту у відсотках. За фактом буде класно, якщо продадуть 1.2-1.5 млн. пристроїв за квартал (за 2 квартал 2022 року продали 800 тисяч пристроїв).

Презентація розпочалася з невеликого екскурсу в історію інноваційних рішень лінійки Pixel. Плюс похвалилися, що лінійка Pixel 6 – це «пікселі», що найбільше продаються в історії компанії.

До речі, цікавий факт: а чи ви знали, що ще в Pixel 3 з’явилася функція автоматичної детекції потрапляння в аварію? Як зараз на iPhone 14. Ось що означає відсутність правильного маркетингу. Функція була, але про неї ніхто не знав. І блогери автомобілі заради перевірки не били.

Оскільки ми живемо в толерантному світі або, правильніше сказати, спікери Google живуть у такому світі, кожного виступаючого не тільки підписували ім’ям, але й вказували, який займенник він віддає перевагу.

Слідом повідомили, що алюмінієвий корпус нових «пікселів» 100% перероблений та перероблений. І взагалі, всі гаджети такі екологічні, що можуть чи не розлиту в океані нафту притягувати та фільтрувати.

Після цієї важливої ​​інформації можна поговорити безпосередньо про важливі речі нових смартфонів.

Чіпсети, оновлення та фічі

Як чіпсет виступає новий Google Tensor G2, виконаний за техпроцесом 4 нм. Тут немає жодної таємниці. Перед нами чіпсет, створений Samsung, який Google хіба що кастомізувала під себе. І, по суті, це торішній чіпсет (тобто такий самий, як Tensor G1), але трохи розігнаний і виконаний за новим техпроцесом.

Будова чіпсету має на увазі розмаїтість підпроцесорів, призначених для конкретних справ і завдань.

Завдяки новому техпроцесу чіпсет став на 20% ефективнішим, про продуктивність не сказали, але підкреслили, що у питаннях машинного навчання чіпсет на 60% швидше.

Смартфон отримуватиме 5 років оновлення латок безпеки та 5 оновлень версій Android. Тут можна лише поаплодувати.

А ще класна фраза була, що Google Pixel 7 – це смартфони, що постійно розвиваються. Під цим мається на увазі, що кожні кілька місяців смартфони отримуватимуть нові функції та фічі. Ціль у тому, щоб у користувача створювалося відчуття, що у нього завжди актуальний смартфон. Окрім жартів, це чудове рішення.

Завдяки потужному машинному навчанню у смартфоні будуть різні фічі.

По-перше, покращене голосове управління та голосове введення тексту. Йдеться не лише про розпізнавання, але тепер смартфон можна буде попросити вставити емоджі, описав його словами.

По-друге, якщо хтось надішле голосове повідомлення, то Google Pixel 7 зможе розшифрувати його в текст. Я так розумію, що десь засумував один Павло Дуров.

По-третє, диктофон ще й розшифровуватиме все записане.

По-четверте, Pixel Voice Assist тепер фільтруватиме дзвінки ще краще. Функція працює тільки в США, і, як я розумію, це щось на кшталт Олега від «Тінькофф», який спілкується зі спамерами, а потім надсилає розшифровку.

По-п’яте, цікава опція для бізнес-клієнтів. При дзвінку оператору або в банк, хто дзвонить потрапляє в типове голосове меню. Google каже, що тепер пункти меню будуть на екрані, тобто можна слухати, а відразу вибирати.

Про безпеку та фічі

Ось цей розділ мені сподобався. Перелічу головне:

  • У смартфонах новий виділений підпроцесор Titan M2, який відповідає виключно за безпеку системи. Сказали, що це той самий процесор, який використовують для захисту Google Cloud дата-центрів.
  • Google обіцяє, що смартфон зможе виконувати низку обчислень безпосередньо на телефоні. Наприклад, оцінюватиме вашу фізичну активність та якість сну – і обраховуватиме дані на смартфоні, а не відправлятиме на обробку у хмарний комп’ютер. Як я зрозумів, це стосується Google Translate і ще ряду додатків. Коротше кажучи, Google намагатиметься все персональне залишати оброблятися на пристрої.
  • Також Google обіцяє вбудований безкоштовний VPN, що шифрує трафік. Кажуть, що навіть сама Google нічого не знатиме.
  • Найцікавіше, що Google сказала, що головне завдання – це дати користувачеві можливість самому контролювати свою безпеку. Тому в Android 13 з’явиться екран, куди зведені всі відповідні налаштування. При цьому там будуть накопичуватись повідомлення, якщо якісь програми загрожують вашій безпеці. Наприклад, якщо калькулятор намагається підглядати в історію SMS, тощо. Це кумедно, тому що більшість користувачів ніколи туди навіть не заглянути. До речі, ця функція згодом прилетить на смартфони з Android 13.

Про камери

Класно, що Google, як і раніше, намагається мінімізувати кількість камер, вичавлюючи з них максимум. Так, у Google Pixel 7 основна камера складається із двох об’єктивів: 50 МП + 12 МП.

Старша модель Google Pixel 7 Pro має ще додатковий об’єктив, тобто 50 МП + 48 МП + 12 МП, що забезпечує 5-кратне оптичне збільшення.

Селфі-камери в обох апаратів однакові: 10 МП.

Оскільки все про інклюзивність та толерантність, то почали з двох функцій, які нам не дуже цікаві. Функція Skin Tone дозволить знімати негрів у темряві або на тлі білих людей так, щоб вони добре вийшли. А то раніше завжди з цим проблеми відбувалися, і негри виявлялися надто чорними. Жарти жартами, але, до речі, Tecno за допомогою подібної функції в Африці Samsung з першого місця на ринку зрушила.

Інша функція, про яку вирішили розповісти, – це помічник селфі для сліпих і людей з вадами зору. Тут я, звичайно, офігел, бо як приклад показали сліпого з палицею, який у скейтпарку катається на дошці, у нього ніби проблеми, щоб вибрати потрібний ракурс!

Коротше кажучи, дозвольте уявити голосового помічника, який буде говорити «підніміть смартфон вище, ліворуч, ще ліворуч, тепер трохи правіше, знімаю!».

З одного боку дуже круто, що подумали про таке і зробили. З іншого — що він там у скейтпарку палицею намагається намацати, коли котиться на дошці? Що там у цій Америці відбувається?

Ну та гаразд! Набагато більшою популярністю користуватиметься функція наведення різкості за допомогою штучного інтелекту. Обіцяють, що зможуть повернути різкість змащеним фотографіям. У демо-фото, звісно, ​​все виглядало дуже класно. Принагідно ця функція допоможе при нічній зйомці, коли все мажеться тільки так.

На смартфонах функція є комбінацією зйомки звичайною і ультраширококутною камерою з подальшим шліфуванням за допомогою ШІ. Однак, ця функція з’явиться і в Google Photos. І можна буде обробити усі старі розмиті фото. Принагідно доопрацювали функцію, що дозволяє видаляти об’єкти. І на прикладі нижче потім показали, як спритно видалити всіх людей з кадру.

Подібні речі є на багатьох смартфонах. Наприклад, регулярно користуюся цією опцією, вбудованою в оболонку Xiaomi. Але Google обіцяє якісно новий рівень та можливість редагувати фото в Google Photos. Власне, це знову не про Україну, оскільки платити за Google Photos ми не дуже хочемо.

Ну і насамкінець показали портретну відеозйомку, коли фон буде красиво розмиватися. Плюс відео зніматимуться з 10-бітною яскравістю, а Google запартнерилася з Instagram* та Snapchat, щоб відео добре виглядали у соціальних мережах. Взагалі молодці! Apple давно так зробила, тому з iPhone всі фото в Instagram виглядають краще.

Ще буде активна стабілізація під час відеозйомки, як на iPhone. А найприємніше, що нові Pixel дозволяють знімати 4К 60 кадрів на секунду. 8До зйомки на смартфонах немає, але вона і не потрібна.

Пара слів про оптичне масштабування та ШІ

У старшої моделі буде 5-кратний оптичний зум. Плюс Google підключили сюди (як завжди ШІ). Компанія обіцяє, що фото з масштабуванням 10х будуть так само хороші, як це було не цифрове збільшення, а оптичне.

Інша функція – це стабілізація при використанні масштабованої відеозйомки. Смартфон буде фокусуватися на об’єкті, ігноруючи тремтіння рук. Як демонстрацію показали відео про літак, що злітає. Як це завжди буває при демо, все виглядало розкішно.

Ну і насамкінець пообіцяли макрофокус, що дозволяє робити фотографії з відстані 3 см.

Говорячи про камеру, треба сказати, що годинник Google Pixel можна буде використовувати як видошукач і віддалений спуск.

Технічні характеристики

Насамкінець – технічні характеристики та всі функції нових смартфонів, зведені в слайд. Ціни напрочуд приємні. Молодша модель — 599 доларів, а старша — 899 доларів. На тлі роздутих цін на iPhone і Galaxy у нових Pixel великий шанс урвати гарний продаж.

Ось Pixel 7 Pro :

А ось Pixel 7 :

Технічні характеристики:

Google Pixel 7 Google Pixel 7 Pro Процесор: Google Tensor G2 (4 нм), Octa-core (2×2.85 ГГц Cortex-X1 & 2×2.35 ГГц Cortex-A76 & 4×1.80 ГГц Cortex-A55), графіка Mali-G710 MC10 Операційна система: Android 13 Пам’ять: 8 ГБ / 128/256 ГБ, немає слота для карт пам’яті 8 ГБ / 128/256 ГБ, немає слота для карт пам’яті Екран: 6.3 дюйма, AMOLED, 1080 x 2400 пікселів, щільність , 90 ГЦ, яскравість 1000 ніт, HDR10+, Corning Gorilla Glass Victus, Always-On екран 6.3 дюйма, LTPO AMOLED, 1440 x 3120 пікселів, щільність точок 512 ppi, 120 ГЦ, Gors Vis -On екран Акумулятор: Li-Ion 4355 мА*год, заряджання 30 Вт, бездротове заряджання 20 Вт, зворотне бездротове заряджання Li-Ion 5000 мА*год, заряджання 30 Вт, бездротове заряджання 23 Вт, зворотне бездротове заряджання Камера основна: 50. 25мм (ширококутний), 1/1.31″, 1.2µm, PDAF по всьому кадру, лазерний AF, оптична стабілізація
12 МП, f/2.2, 114˚ (ультраширококутний), 1/2.9″, 1.25µm
Запис відео: 4K@ 60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, оптична стабілізація, 10-bit HDR 50 МП, f/1.9, 25мм(ширококутний), 1/1.31″, 1.2µm, PDAF по всьому кадру, лазерний AF, оптична стабілізація
48 МП, f/3.5, 120м telephoto), 1/2.55″, 0.7µm, PDAF по всьому кадру, оптична стабілізація, 5x оптичне збільшення
12 МП, f/2.2, 114˚ (ультраширококутний), 1/2.9″, 1.25µm
Запис відео: 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS, 10-bit HDR Камера фронтальна: 10.8 МП, f/2.2, 21мм (ультраширококутний), 1/3.1″, 1.22µm SIM-карта: Nano-SIM + eSIM Мережа та передача даних: GSM, 3G, 4G, 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C 3.2 Навігація A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS, BDS Датчики: Сканер відбитка пальця (оптичний, під екраном), акселерометр, гіроскоп, наближення, компас , барометр Інше: Немає роз’єму 3.5 мм, IP68, немає радіо, є NFC, у старшої моделі UWB Розміри: 155.6 x 73.2 x 8.7 мм, вага 197 г 162.9 x 76.6 x 8.9 мм, вага 212 г Ціна:599 доларів США 899 доларів США

Годинник Google Pixel

Годинник вийшов стильний і красивий. Буде 2 версії: Wi-Fi та з підтримкою LTE.

За доброю традицією, все зроблено з перероблених матеріалів. Корпус виконаний із сталі. 20 ремінців на вибір теж із переробленого сміття.

Google обіцяє, що це найкращий годинник від Google і Fitbit. Американським користувачам даватимуть, до речі, 6 місяців підписки на Fitbit Premium і 3 місяці підписки на YouTube Premium. Навіщо YouTube? Тому що це не лише відео, а й музичний сервіс. А до годинника по Bluetooth можна підключити навушники та слухати музику!

Google взагалі обіцяє, що це буде найкорисніший розумний годинник. Так і сказали, мовляв, щоразу, коли поглянете на годинник, помітите, що вони щось корисне роблять! Глянув, а годинник дисертацію пишуть, ще глянув — годинник уже на криптобіржі грає… Насправді просто обіцяє, що повідомлення показуватимуть лише найкорисніші. Повідомлення на екрані буде зручно читати. Ще з годинника можна управляти розумним будинком від Google, платити, відповідати на дзвінки, надиктовувати повідомлення, на них висвічуватиметься навігація і т.д.

Ще Google каже, що тут чи не найточніший датчик пульсу у світі. Але вистачить пустослів’я, трохи цифр та фактів:

  • Діаметр : 41 мм
  • Вага : 36 г
  • Водонепроникність : 5 АТМ
  • Екран : 320 ppi, AMOLED з розширеним колірним охопленням DCI-P3 color яскравість 1000 нит, захисне скло 3D Corning Gorilla Glass 5, Always-on display
  • Корпус: сталь
  • Чіпсет : Exynos 9110 SoC та ко-процесор Cortex M33
  • Пам’ять : 2 ГБ + 32 ГБ
  • Батарея : 294 мА*год, магнітна зарядка, одного заряду вистачає на добу експлуатації, 100% за 80 хвилин
  • ОС: WearOS 3.5
  • Звук : вбудований мікрофон та динамік
  • Навігація : GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Зв’язок : LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC
  • Датчики : компас, висотомір, насиченість крові киснем, моніторинг пульсу, датчик ЕКГ, акселерометр, гіроскоп, освітлення
  • : є вібрація , можна платити в терміналі, відповідати на дзвінки, записувати аудіоповідомлення, спілкуватися з Google Assistant.
  • Ціна : 350 доларів за Wi-Fi, 399 доларів за LTE

Годинник вийшов красивий і цікавий. Вони чудово підуть у пару до смартфона Google Pixel. Але ціна, звичайно, надто висока. На ринку повно більш цікавих та доступних пропозицій. Ну і тут, звичайно, питання: а чи є сенс купувати їх в Україні?

Google-планшет: Google Pixel Tablet

2023 року Google покаже планшет. Про нього хочеться розповісти лише одну річ. Google задумала зробити не просто планшет, а планшет + розумна колонка. Тобто планшет можна буде використовувати як звичайний планшет, а коли приходиш додому, ставиш його на спеціальну розумну колонку, розширюючи її можливості.

На мою думку, цілком життєздатна ідея. Корпус планшета виконаний з кераміки, і, як я розумію, на колонці-підставці він ще й заряджатиметься.

Висновок

Приємна презентація від Google. Може, на тлі нудних івентів Samsung та Apple, але нові Google-гаджети виглядали свіжо та небанально. Гарний дизайн, цікаві функції, різні хитрі алгоритми. Якщо не купити, то покрутити в руках точно хочеться. А як вам?

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Дуров оголосив про зміни в Telegram: ШІ буде блокувати заборонений контент

    Засновник месенджера Telegram, Павло Дуров, нещодавно оголосив про значні зміни в модерації та безпеці платформи.…

    23.09.2024

    Дизайн і характеристики Nothing Ear (Open) злили в мережу перед презентацією

    Компанія Nothing офіційно представить свої нові навушники-вкладиші Ear (Open) 24 вересня, але зовнішній вигляд аксесуара…

    23.09.2024

    Apple оновила список застарілих продуктів: додано дев’ять комп’ютерів Mac

    Очікується, що вже за кілька тижнів Apple представить нові комп’ютери Mac на базі чіпів M4,…

    23.09.2024

    Apple наближається до публічного запуску iOS 18.1: випущена beta 5

    Сьогодні Apple випустила п’яту бета-версію iOS 18.1 для розробників, що наближає нас до офіційного публічного…

    23.09.2024

    Вартість ремонту Camera Control в iPhone 16 складе 625 доларів

    На нещодавній презентації розробники Apple оголосили про нову функцію в iPhone 16 — клавішу Camera…

    23.09.2024

    ШІ-функції iPhone 16 не з’являться до 2025 року

    Apple представила новий модельний ряд смартфонів iPhone 16, до якого увійшли iPhone 16, iPhone 16…

    23.09.2024