На що звернути увагу при купівлі недорогого телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість людей мають бюджет, якого потрібно дотримуватися, і саме тут у гру вступає вибір правильного бюджетного телефону. Ви хочете вибрати модель, яка не тільки відповідає вашому бюджету, а й прослужить довго. Це важливо, щоб потім не витрачати ще гроші на покупку нового телефону. Адже часто купити щось трохи дорожче одразу виявляється набагато вигіднішим, ніж заощадити зараз, але за рік заплатити ще раз. Декілька факторів можуть змусити вас купити новий телефон, але вибирати треба з розумом, тому давайте розберемося, на що звернути увагу при покупці.

Що має бути у телефоні

Перш ніж ви замислитеся про процесор телефону, камери або об’єм пам’яті, вам потрібно подумати про підключення. Всі сучасні телефони підтримують Bluetooth та Wi-Fi, але не всі телефони підтримують усі стільникові мережі. Переконайтеся, що телефон, який ви шукаєте, підтримує вибрану мережу! Досі є моделі, які не підтримують LTE. А ще є смартфони, які не можуть повноцінно працювати у мережах іншої країни. Тому не зловживайте смартфонами, які привезені неофіційно або просто надіслані поштою.

Чи важливо який процесор встановлений у телефоні

Тепер про телефон. Найпростіший спосіб отримати телефон, який виявиться млявим і старим, – це недооцінити чіпсет при покупці цього телефону. Як і при покупці ПК, ви повинні переконатися, що вбудований пакет обробки не тільки досить хороший для сьогоднішніх завдань, але й певною мірою розрахований на майбутнє. Продуктивність телефону дуже важлива будь-якому етапі і особливо першому. Все через те, що з кожним місяцем він працюватиме дедалі повільніше з тієї чи іншої причини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато телефонів оснащені процесорами Qualcomm Snapdragon, але це не означає, що всі вони того варті. Якщо ваш бюджет абсолютно не дозволяє купити щось по-справжньому швидке, краще відмовитися від телефону на базі чіпсету Snapdragon 400-ї серії або нижче. Ці телефони більш-менш хороші тільки для перегляду веб-сторінок або соціальних мереж, але не більше.

Так само процесори MediaTek серії Dimensity — єдині, які можуть похвалитися більш-менш високою продуктивністю. Наприклад, моделі з MediaTek Dimensity 700 чудово впораються з багатьма завданнями з огляду на їх вартість.

Скільки оперативної пам’яті має бути у телефоні

Ви також повинні переконатися, що новий телефон має не менше 4 ГБ ОЗП. Менше оперативної пам’яті означає, що в телефоні менше робочого місця для програм, що створює умови, в яких програми завантажуються довго і часто повинні перезавантажуватись, якщо ви перемикаєтеся між ними.

У наші дні зберігання фотографій не є особливою проблемою завдяки відмінним службам хмарного зберігання, таким як Google Фото або Яндекс Диск. Вони можуть вивантажувати фотографії та відео, які ви зняли, на безпечний та надійний хмарний диск. Це означає, що вони не тільки не займатимуть дорогоцінного місця на вашому телефоні, але й будуть захищені від втрати. А ще вони вам будуть готувати добірки найцікавіших фотографій до певної дати чи події.

Телефон із гарною камерою

Камери на смартфонах з роками набувають все більшого значення, і, за деякими винятками, всі телефони забезпечать відносно гарну якість зйомки. Особливо за хорошого освітлення. Власне це головне обмеження для недорогих пристроїв. Найменше падіння рівня освітлення, і про якість можна забути. Більш дорогі моделі, наприклад, Google Pixel 6a або Samsung Galaxy A53 пропонують хороші знімки при слабкому освітленні. Але це вже не найдешевша категорія, а це лише доводить сказане вище.

Смартфон з довгим часом роботи

Зрештою, слід враховувати час автономної роботи. Зараз знайти телефон, який працює набагато менше за решту моделей, досить складно. Загалом ринок більш-менш устаканився. Але деякі люди можуть мати унікальну потребу в тому, щоб смартфон працював більше одного дня від однієї зарядки. Тут усе просто. Чим більше число у графі ”ємність акумулятора”, тим довше телефон працюватиме. Є винятки, і не всі телефони мають однакову оптимізацію. Але це можна перевірити лише на практиці. Або уважно вивчати незалежне тестування. Тому просто орієнтуйтеся на кількість мАг.

Чи можна купити хороший телефон недорого

У наші дні не бракує хороших телефонів Android. Хоча деякі телефони коштують понад 25 000 гривень, щось дуже гарне можна купити і за 10 000 – 15 000 гривень. Є навіть непогані моделі менш ніж за 10 тисяч гриень . Але купуючи недорогі телефони, треба розуміти, що вони не працюватимуть так само, як дорожчі. У будь-якому разі це компроміс.

Але дуже привабливо купити телефон за 20-25% вартості флагмана , коли виробник обіцяє визначні характеристики. Тут треба розуміти, що 90% характеристик дійсно будуть перетинатися , але якість їх буде нижчою. А ще такі пристрої не мають захисту від води, бездротової зарядки і великого періоду оновлень. Але це важливо не для всіх і купувати їх також можна.

У будь-якому випадку, ринок зараз вже настільки устоявся, що майже без винятків стало так, що якщо телефон коштує дорожче, то він буде кращим. Головне зрозуміти, що вам потрібно. І від цього вже відштовхуватись при виборі. Чи можна купити хороший телефон дешево? Можна, можливо! Але поняття ”добрий” для всіх різне . Якщо вам треба тільки дзвонити, то добрий це дешевий. Якщо ви бажаєте грати, треба переплачувати за процесор. А якщо ви екстремал, то вам потрібний захист від води, а то й міцність.

Витрата грошей на топовий телефон не завжди є ідеальним рішенням, особливо коли ви шукаєте в першу чергу бюджетний пристрій. Натомість ви повинні з’ясувати, що ви цінуєте найбільше. Спокійно зрозумійте, навіщо вам потрібен телефон. Коли думка сформується, йдіть дивитися параметри. І не треба думати, що умовні три камери в телефоні за 10 000 гриень – це те саме, що три камери в iPhone 14 Pro . Навіть якщо вони мають однаковий дозвіл. Бюджетники – це насамперед про недорогий гаджет. Головна функція в них – дзвонити. Решта за залишковим принципом. Майте на увазі, і тоді ви оберете той телефон, який підійде вам просто ідеально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.