Стало відомо, де потрібно носити смартфон, щоб він не завдав шкоди здоров’ю

Про шкідливе випромінювання, що походить від смартфонів, відомо давно. Однак багато людей переконані, що сучасні пристрої менш шкідливі, ніж їхні попередники. Це помилка. Не можна виключати можливі загрози від пристроїв, які впливають на здоров’я їхніх власників. Щоб максимально убезпечити себе, потрібно хоча б знати, у яких випадках шкода від смартфона максимальна.

Усі смартфони перед тим, як надходять у продаж, проходять перевірку на випромінювання питомого рівня поглинання радіочастотної енергії. Він повинен перевищувати 1,6 Вт. У цьому випадку смартфон запобігає тепловому пошкодженню, що створюється радіохвилями. Однак негативний вплив на людський організм гаджети однаково мають.

Експерти корпорації Apple рекомендують носити смартфон за 10 мм від тіла. Таким чином, кишені штанів відразу відпадають, вони знаходяться надто близько до тіла. Ті, хто носить смартфон у штанах, частіше за інших відчувають болі зі спини та ногах. Справа в тому, що випромінювання від мобільного пристрою негативно впливає на сідничний нерв, а ще сучасні смартфони здатні сильно навантажувати м’язи, так як важать багато з них по 200-300 г.

Крім того, носіння смартфона в кишені штанів негативно впливає на статеве здоров’я як чоловіків, так і жінок. Насамперед від випромінювання мобільного пристрою страждає репродуктивна система.

Жінки іноді носять смартфон у нагрудній кишені. Медики попереджають, що це може призвести до збільшення ризику раку грудей.

Що можна порадити власникам смартфонів? Носіть свої пристрої в сумках, рюкзаках, барсетках і т.д. Головне, щоб пристрій мінімально контактував із вашим тілом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я