Як самостійно скинути налаштування смартфона та повернути до заводського стану

Більшість помилок, які з’являються на смартфоні, можна легко виправити. Однак у виняткових випадках це неможливо. Залишається лише одне — скидати налаштування до заводських. Зробити це не так уже й складно, але деякі все ще не знають, що для цього потрібно. Розповідаємо далі. 

Як скинути Android-телефон до заводських налаштувань 

Перший варіант – через меню налаштувань. Цей спосіб пригодиться, якщо апарат працює та вмикається. Ось що потрібно зробити: 

  1. Відкриваємо налаштування та шукаємо розділ “Відновлення та скидання”. 
  2. Серед списку буде рядок “Скидання налаштувань”. Вона нам і потрібна. Зверніть увагу, що напис може відрізнятися залежно від моделі пристрою, версії інтерфейсу та інших моментів. 
  3. Читаємо повідомлення, що нагадує, що після скидання налаштувань до заводських із внутрішньої пам’яті телефону видаляться всі дані та підтверджуємо виконання операції. 

Все. Через кілька хвилин телефон буде повернено до заводського стану. 

Другий спосіб стане в нагоді в тих випадках, коли увімкнути телефон або дістатися меню налаштувань неможливо. Прийде користуватися апаратними клавішами. 

  1. Вимкніть телефон, якщо він ще працює шляхом тривалого утримання кнопки живлення. 
  2. За кілька секунд увімкніть його комбінацією кнопок “кнопка живлення” + “клавіша зменшення гучності”. Поєднання клавіш може відрізнятися залежно від бренду телефону, але вказаний варіант найпоширеніший. 
  3. Дочекайтеся появи меню відновлення. За допомогою клавіш регулювання гучності дістаньтеся до пункту Wipe Data / factory reset і підтвердіть вибір, натиснувши кнопку живлення. 

Чекаємо на пару хвилин, після чого телефон буде повернений до початкового стану. 

Третій метод дозволяє повернути смартфон до заводського стану за допомогою комбінації цифр. Просто відкриваєте програму “Телефон” та вводите одне з наступних поєднань: 

  • *#*#7378423#*#* 
  • *#*#7780#*#* 
  • *2767*3855# 

Відбудеться перезавантаження пристрою, після чого почнеться процес скидання налаштувань. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я