Статті

Як вибирати телевізор у 2022 році

Share

ТБ – пристрій, який може служити вам довгі роки, якщо ви не помилитеся з вибором. Щоб покупка виявилася вдалою, враховуйте шість параметрів.

Ще перед відвідинами самого магазину потрібно зрозуміти, якого розміру телевізор ви хочете придбати. Найкраще – вручну рулеткою відміряти на стіні бажану діагональ, а потім помножити це на 3 (або на 2,5, якщо місця не вистачає). В результаті у вас вийде відстань, на якій ви зможете безпечно дивитися улюблені фільми та передачі.

Щоб зрозуміти, яка діагональ в дюймах вам потрібна, поділіть її значення в сантиметрах на 2,54.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступний критерій – формат екрану та роздільна здатність . Дозвіл в основному три: HD, FHD, UHD. Вибір серед них залежить від розміру вашого гаманця та призначення телевізора. Якщо ви дивитися тільки різні програми, то вам у будь-якому випадку вистачить Full HD (1920×1080). Якщо діагональ невелика, то теж краще брати модель з роздільною здатністю FHD. Якщо ж ви хочете відчути себе як у кінотеатрі та дивитися фільми та серіали, то підійде UHD, або 4К.

Стандартним співвідношенням сторін сьогодні вважають 16:9. Але для домашнього кінотеатру краще вибрати 21:9.

Важливо враховувати і матрицю. Найпоширенішою та найдоступнішою вважається LED. Більш технологічна матриця – це OLED, яка відрізняється відмінною передачею кольорів і дає насичений чорний колір. А ось купувати матриці AMOLED, ULED, QLED не варто: здебільшого дані технології – лише маркетинг. Максимально реалістичну картинку дозволяє отримати HDR, тобто технологія розширеного динамічного діапазону, але вона підтримується в основному тільки телевізорами з роздільною здатністю 4К.

Стандартним показником частоти кадрів вважається 60 Гц. Цього вам вистачить для перегляду фільмів та різних передач. Продаються ТБ і з частотою оновлення 120 Гц, але їх має сенс вибирати тільки для ігор або для роботи в професійних програмах.

Стандартним показником частоти кадрів вважається 60 Гц. Цього вам вистачить для перегляду фільмів та різних передач. Продаються ТБ і з частотою оновлення 120 Гц, але їх має сенс вибирати тільки для ігор або для роботи в професійних програмах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024