Що потрібно знати перед покупкою AirPods Pro 2

Навушники AirPods Pro 2 чекали багато: оновлення напрошувалося, тому що перша версія вийшла аж три роки тому! Втім, дорікнути Apple за оновлені «прошки» не можна: компанія постаралася на славу і зміни в гаджеті не мінорні. Правда, це не означає, що в них немає деяких особливостей, які складно назвати поганими або хорошими багато залежить виключно від самого користувача. Сьогодні поговоримо про важливі нюанси нових AirPods Pro: їх точно варто мати на увазі, якщо збираєтеся купити нові навушники від Apple.

Амбушюри для AirPods Pro

Здавалося б, самі навушники AirPods Pro 2 та їхня перша версія — справжні брати-близнюки. Відмінний нуль, хіба що замість натискань тепер використовується сенсорна панель. Яке щастя! Виходить, амбушюри від AirPods Pro підійдуть до AirPods Pro 2? Як би так, але не зовсім: Apple пояснила, що робити так не варто. Фізично вони підходять — злітати або відвалюватися вже точно не будуть, але справа трохи в іншому.

У документі підтримки повідомляється , що AirPods Pro першого покоління мають більш щільну сітку на відміну від оновлених навушників. Через це якість звуку може погіршитися, тому особливих відмінностей як звучання ви не помітите. Проте, якщо амбушюри все ж таки розгубите, то вибору особливо не буде. Щоправда, зробити це вкрай складно: у комплекті AirPods Pro 2 відразу 4 пари замість трьох.

Ремешок для AirPods Pro 2

Не всі помітили, але в AirPods Pro 2 з’явилася нова фіча – спеціальне кріплення для ремінця. На перший погляд, він здається пустощами: серйозно, ну які ремінці для гаджетів у 2022 році? Але якщо прикинути, то цей нюанс і справді робить зберігання навушників зручніше, тому втратити їх буде трохи складніше. Може здатися, що Apple має з’явитися новий аксесуар – фірмовий ремінець для AirPods Pro 2. І такий справді є!

На сайті ви можете знайти Incase Lanyard – ремінець майже за 13 доларів, який сумісний тільки з AirPods Pro 2. Користувачам з інших країн доведеться чекати його аж 3 тижні, але ми з вами чудово розуміємо, що як і у випадку з ганчіркою Apple можна знайти альтернативу за копійки.

Фішки AirPods Pro 2

Нові навушники отримали круту фішку – налаштування власного профілю просторового звучання за допомогою датчика True Depth у модулі Face ID. Виявилося, що цієї функції не буде до жовтня, поки AirPods не отримають оновлення . Ще однією анонсованою фішкою виявився пошук кожного навушника окремо за допомогою Локатора та самого кейсу, який видаватиме звук через динамік. Ці фічі теж залишили на потім — доведеться чекати на жовтень.

Крім того, Apple обіцяла новий досвід у звучанні AirPods Pro 2, проте підтримка lossless у нових навушниках не заявлена ​​- це означає, що одна з переваг Apple Music скористатися не вдасться. З іншого боку, для кодека LC3 потрібен Bluetooth 5.2, а AirPods Pro 2 встановлена ​​версія 5.3. Наші колеги з 9to5mac стверджують , що завдяки цьому нові «прошки» все ж таки можуть отримати lossless, тому потрібно вчасно встановлювати оновлення.

Скільки коштують AirPods Pro 2

Під час замовлення ціна AirPods Pro 2 складала близько 17 000 гривень – погодьтеся, неймовірно дорого? Ніхто не знає, як довго протримається такий рівень цін за вакуумні навушники. У деяких місцях вони, напевно, будуть продаватися і ближче до 20 000 гривень, а це вже практично AirPods Max.

Ось і виходить, що за серйозно оновлені навушники доведеться заплатити майже вдвічі більше, ніж за першу версію. Так що, якщо не терпиться, то краще купити AirPods Pro першого покоління. Якщо ж серйозно налаштовані на AirPods Pro 2 (а причини для цього є), доведеться почекати. Певно, дуже довго.

Крім того, не забудьте про те, що навіть абсолютно нові навушники, що тільки-но з’явилися у продажу – не гарантія того, що вам дістанеться саме оригінал, а не підробка. Китайські бракороби не сплять і напевно скоро випустять точні копії AirPods Pro 2: поки знайти дешеві підробки на Алі знайти не вдалося, але ми чудово знаємо, що це справа часу. На щастя, тепер iOS 16 попередить вас про це!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.