Статті

Характеристики ігрового смартфону, які мають бути у всіх телефонів

Share

Найкласніше у будь-якому ігровому смартфоні – це його чудові технічні характеристики. Найкращі моделі подібних девайсів на ринку зараз мають до 18 ГБ оперативної пам’яті , оснащені дисплеями з частотою оновлення 165 Гц, акумуляторами ємністю 6000 мАг і, звичайно, найновішим процесором Snapdragon.

Однак вражаючі характеристики – не єдина перевага ігрових смартфонів над звичайними флагманами . У цій статті розглянемо дев’ять найкращих функцій ігрового смартфона, яким раділи б не тільки геймери.

ПОДВІЙНИЙ АКУМУЛЯТОР

З цією апаратною функцією смартфон задіює два елементи меншою ємністю замість одного великого. Наприклад, якщо пристрій оснащений двома батареями загальною ємністю 5000 мАг, то ємність кожного з елементів становить 2500 мАг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор, розділений на два елементи, також розділяє потужність під час зарядки, що дозволяє зменшити навантаження на батареї, знизити нагрівання, збільшити швидкість зарядки і уповільнити загальний знос.

У чому каверза? Щоб вмістити апаратне забезпечення керування живленням для поділу заряду, враховуючи зазор між двома елементами, виробнику доводиться збільшувати розмір пристрою. А якщо збільшити розмір смартфона не виходить, то доводиться зменшувати акумулятор.

НАСКРІЗНА ЗАРЯДКА

Однією з найкращих функцій ігрових смартфонів вважається наскрізна зарядка. При підключенні до розетки пристрій живиться безпосередньо від неї, а це знижує навантаження на акумулятор і, отже, захищає його від перегріву.

Іншими словами, заряд надходить не на акумулятор, а безпосередньо на смартфон, по суті, перетворюючи його на дротовий пристрій. Батарея в цей час перебуває у спокої, не нагрівається та зберігає працездатність у процесі виконання важких завдань.

РОЗ’ЄМ ДЛЯ НАВУШНИКІВ

Роз’єм для навушників деякий час тому повністю зникли з флагманських пристроїв, а зараз ця тенденція стала спостерігатися і на смартфонах середнього класу. Але, якщо ви помітили, це зовсім не торкнулося ігрових моделей. Чому? Тому що дротові навушники кращі за бездротові практично у всіх мислимих відносинах, особливо для геймерів.

Геймери віддають перевагу провідним навушникам за мінімальну затримку сигналу, що дозволяє повною мірою насолоджуватися ігровим процесом. Справа в тому, що бездротові технології ще недостатньо швидкі, а в іграх навіть затримка в кілька мілісекунд може стати вирішальною.

Навіть якщо ви не граєте, а навушники вам потрібні, щоб, наприклад, просто слухати музику або дивитися відеоролики, дротові моделі все одно краще. Вони дешевші, легші, довговічніші (бо немає зносу батареї), не забирають час на підзарядку і забезпечують більш якісний звук.

ДВА СТЕРЕОДИНАМИКА

Два стереодинаміки забезпечують більш захоплюючі враження під час перегляду фільмів, відеороликів YouTube або у процесі ігор. Деякі ігрові телефони, такі як ROG Phone 6 Pro, мають фронтальні стереодинаміки. Вони спрямовують звук безпосередньо на вас, завдяки чому кожна нота звучить голосніше та чистіше.

ПІДТРИМКА БІЛЬШОЇ КІЛЬКОСТІ BLUETOOTH-КОДЕКІВ

Якщо Bluetooth можна умовно назвати мовою, яку ваш смартфон та бездротові навушники використовують для обміну даними, то Bluetooth-кодек – це певний діалект, який деталізує інформацію, якою вони обмінюються. Існує кілька кодеків, і кожен з них краще підходить для якоїсь конкретної мети, будь то прослуховування музики, ігри, дзвінки або перегляд відео.

Звичайні смартфони, як правило, підтримують дуже обмежену кількість кодеків, але ігрові пристрої можуть похвалитися підтримкою висококласних кодеків, включаючи LDAC, aptX HD і aptX Adaptive. Це допомагає краще контролювати якість звуку бездротових навушників.

ЗАРЯДНИЙ ПРИСТРІЙ У КОМПЛЕКТІ

Наявність зарядного пристрою в коробці зі смартфоном – це зручність, яка сьогодні вже доступна не кожному користувачеві. Ігрові смартфони практично всі комплектуються зарядкою і іноді навіть додатковою задньою кришкою.

Для когось це не має особливого значення, адже всі мають вдома зарядку. Однак майте на увазі: комплектне ЗУ практично завжди підходить йому найкраще.

ІГРОВИЙ РЕЖИМ

Ігровий смартфон був би неповним без ігрового режиму, і все більше виробників Android-пристроїв починають включати його у своє програмне забезпечення.

Наприклад, Samsung впровадила програму Game Launcher для організації ігор та покращення ігрового процесу за допомогою безлічі додаткових функцій. На телефонах Pixel ця функція називається ігровим режимом. У iPhone поки немає спеціального ігрового режиму, але функція «Гід-доступ» має деякі його характеристики.

ПОВІЛЬНА ЗАРЯДКА

Швидка зарядка зараз на піку популярності, але якою б зручною вона не була, ця функція має певні недоліки. Наприклад, вона може призвести до надмірного перегріву та у довгостроковій перспективі прискорити знос акумулятора.

Деякі ігрові смартфони дозволяють вручну відключати швидку зарядку, коли вона не потрібна. Якщо ви звикли заряджати свій пристрій уночі, вам, очевидно, більше підійде повільна зарядка, щоб смартфон не стирчав кілька годин у розетці при 100% заряді, оскільки це шкідливо для батареї.

МЕЖА ЗАРЯДКИ

Літій-іонні акумулятори влаштовані так, що їм шкодить повна зарядка, так і повна розрядка. Чим довше батарея залишається з високим відсотком заряду, тим швидше вона зношується. В ідеалі заряд батареї повинен бути на рівні 50%, але при повсякденному використанні це практично неможливо. Тому експерти радять не заряджати пристрій на понад 80%.

Однак це легше сказати, ніж зробити, адже в цьому випадку доведеться постійно заглядати в телефон, щоб вчасно відключити його від мережі. В ігрових смартфонах цю проблему вирішує можливість встановити межу зарядки, при перевищенні якої пристрій не заряджатиметься.

На смартфонах Samsung ця функція називається “Захист акумулятора”. Вона обмежує зарядку до 85%. На iPhone є кнопка “Оптимізована зарядка”, яка обмежує зарядку до 80% і чекає близько години, поки вам дійсно не знадобиться повністю зарядити пристрій. Ці функції настільки корисні для акумуляторів, що їх було б непогано впровадити на всіх смартфонах.

НА ЗАКІНЧЕННЯ

Ігрові смартфони наділені масою характеристик та функцій, які були б корисні не лише для геймерів. Як ви, можливо, помітили, більшість із них спрямована на оптимізацію акумулятора та продовження терміну його служби. І це недарма, адже найчастіше користувачі смартфонів стикаються саме із проблемами батареї.

Дивно, що при такому стрімкому впровадженні інноваційних технологій у мобільні пристрої нам, як і раніше, доводиться турбуватися про батарею. Невідомо, скільки ще пройде часу, перш ніж почнеться масове виробництво смартфонів з графеновими акумуляторами, але на даний момент вже йдуть розробки більш розвинених програмних рішень для батарей, що теж добрий знак.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Представлена ​​перша домашня камера Xiaomi з 8-мегапіксельним датчиком, HyperOS та локальними ШІ-функціями

    Xiaomi зробила шанувальникам новітню пропозицію для домашньої безпеки - Xiaomi Smart Camera C700. Ця флагманська…

    08.05.2024

    Що потрібно враховувати при покупці процесора у 2024 році – поради експертів

    У пошуках нового процесора в 2024 році ви знайдете відмінні варіанти потужних процесорів, бюджетні чіпи,…

    08.05.2024

    В мережу потрапили нові зображення Sony Xperia 1 VI

    Інсайдер опублікував в інтернеті офіційні рекламні зображення смартфона Sony Xperia 1VI. Вони з'явилися в мережі…

    08.05.2024

    Huawei розпочала продажі своїх Watch Fit 3 за межами Китаю за ціною $160

    Новинка пропонується за стартовою ціною $160. При цьому пристрій може похвалитися 1.82-дюймовим AMOLED-екраном із закругленими…

    08.05.2024

    У мережі обговорюють кросівки Тіма Кука

    Уважні користувачі помітили під час травневої презентації Apple незвичайну деталь. Загальну увагу привернула пара взуття…

    08.05.2024

    Які побутові прилади не можна підключати до подовжувача: не всі про це знають

    При використанні подовжувачів слід дотримуватись певних правил безпеки. Які побутові прилади слід підключати безпосередньо до…

    08.05.2024