Чому не заряджається смартфон Samsung. Топ-6 причин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розряджений смартфон – не найприємніша перспектива для будь-якого міського мешканця. Але якщо гаджет, що сів, ще половина проблеми, то коли ви включаєте його на зарядку, а вона не йде, це завдає ще більше незручностей. На щастя, більшість проблем, пов’язаних із заряджанням, можна вирішити, не відправляючи пристрій у сервісний центр для дорогого ремонту. У цій статті ми говоритимемо про те, чому не заряджаються телефони Samsung. Якщо ваш смартфон Samsung Galaxy не заряджається, ось кілька речей, які ви можете спробувати повернути його до життя.

Чому не працює зарядка телефону

Від вологи до катишок з кишені існує безліч причин, з яких ваш смартфон може перестати заряджатися. На щастя, майже всі проблеми вирішуються досить легко та просто.

Але проблема може виникнути і через знос роз’єму, що є більш серйозною проблемою. У цьому випадку єдиним виходом буде замінити роз’єм чи кабель на новий. Але не забігатимемо вперед – ось кілька речей, які ви можете спробувати вже зараз, якщо ваш телефон не заряджається або робить це не дуже добре.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бруд у роз’ємі зарядки

За роки регулярного використання пісок, ворсинки та пил часто накопичуються у щілинах, наприклад, у порті зарядки USB-C. Зайве говорити, що сміття може стати на заваді порту проводити електрику. У деяких випадках сама зарядка не припиняється, але може стати повільнішою. На щастя, вирішити цю проблему досить просто.

Використовуйте збільшувальне скло та ліхтарик, щоб уважно розглянути нутрощі USB-порту вашого телефону. Якщо ви бачите пил або інші сторонні предмети, видаліть їх за допомогою тонкої зубочистки. Будьте обережні, тому що назавжди можна пошкодити контакти USB. Як альтернативу можна використовувати балончик зі стисненим повітрям, які продаються на всіх маркетплейсах і навіть у великих супермаркетах.

Але якщо у вас немає впевненості у своїх діях, краще не ризикувати і одразу звернутися до фахівців.

Примусове перезавантаження телефону

Якщо ваш смартфон нещодавно працював нормально, але більше не подає ознак життя, можливо, стався збій операційної системи. Просто натисніть та утримуйте кнопки зменшення гучності та живлення протягом 10–20 секунд, і ви зможете примусово завершити роботу. Відпустіть кнопки, коли з’явиться логотип Samsung. Як тільки телефон успішно завантажиться, негайно підключіть його та перевірте, чи він заряджається.

З іншими телефонами це може спрацювати. Але, можливо, вам доведеться провести дещо іншу послідовність дій.

Нова зарядка для телефону

Якщо жодне з вищенаведених рішень не допомогло вам, проблема може полягати в несправному адаптері або кабелі. Звучить банально, але, як показує практика, це не першочергова проблема.

Підзаряджання акумулятора телефону кілька разів на день може швидко скоротити термін служби кабелю. Зрештою, порти та штекери USB-C можуть витримувати обмежену кількість циклів підключення. І це навіть без урахування будь-яких пошкоджень чи корозії, які могли утворитися з часом.

Просто підключіть смартфон за допомогою іншого адаптера USB-C та кабелю. І поки ви це робите, переконайтеся, що з вашою розеткою все гаразд.

Бездротова зарядка Samsung

Якщо у вас є смартфон середнього або високого рівня, наприклад, із серії Galaxy S останніх років , не забувайте, що ви також можете заряджати свій пристрій без дротів. Підійде будь-який бездротовий зарядний пристрій Qi, навіть якщо він іншого виробника. Просто помістіть смартфон на зарядну панель і зачекайте кілька секунд, доки не з’явиться анімація заряджання. Якщо її немає, і перезавантаження не допомогло, значить ситуація значно серйозніша.

Що робити, якщо телефон промок

Багато сучасних смартфонів Samsung Galaxy мають водонепроникність IP67 або IP68. Іншими словами, вони можуть витримати випадкові розливи та бризки, а також невеликий дощ. Однак це не означає, що ваш смартфон несприйнятливий до води.

Якщо всередині порту USB-C є вода, операційна система Samsung One UI автоматично блокує зарядку як запобіжний засіб. Тому, якщо ваш пристрій нещодавно піддавався впливу води, відкладіть його убік, щоб він повністю висохнув, перш ніж знову підключати його до мережі.

Заміна акумулятора Samsung

Якщо нічого з перерахованого вище вам не допомогло, це може означати, що є пошкодження. Акумулятори смартфонів та порти для заряджання не вічні. Зазвичай ці компоненти зношуються, якщо ви користуєтесь телефоном протягом трьох і більше років, і особливо якщо ви активний користувач. Але це не означає, що вам потрібно придбати новий телефон.

Це досить звичайна операція. Замінити акумулятор або порт зарядки можуть в будь-якому пристойному сервісному центрі, включаючи авторизовані. Щоправда, у них із вас попросять більше грошей. Вибирати вам, але краще обходити стороною павільйони в торгових центрах, де акумулятор на всьому, що завгодно, змінюють за 15 хвилин. Це не найскладніша процедура, але вона вимагає кваліфікації, і краще довіритись сервісам, які існують давно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.