Найпоширеніші проблеми iOS 16 та способи їх вирішення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні роки ми звикли до того, що iOS у день релізу не лише швидко встановлюється, а й працює досить непогано. Однак цього року все пішло не так: одразу після виходу довгоочікуваного апдейту користувачі зіткнулися з різними проблемами, від яких вже встигли відвикнути останнім часом. Наші читачі вже через годину після релізу почали помічати проблеми при встановленні iOS 16. Спробуємо розібратися, чому оновлення так багато недоліків і що робити, якщо Айфон тупить після оновлення.

Не інстальовано оновлення iOS. Що робити

Зазвичай через те, що нову iOS хочуть встановити все відразу, сервери Apple починають підлагоджувати, в результаті чого оновлення не виявляється або після його завантаження з’являється помилка “Збій установки оновлення”: я сам довгий час не міг оновитися до iOS 16 через нових умов у App Store.

При натисканні виходила помилка, що неможливо оновити програми або встановити iOS 16. Втім, зараз ви можете без проблем оновити iPhone або програми App Store. Якщо ж зараз у вас не вдається оновити iOS , це відбувається з інших причин – їх ви можете перевірити на сторінці підтримки Apple .

  • Недостатньо пам’яті у iPhone.
  • Високе навантаження на сервера (це може тривати навіть через добу після релізу).
  • Немає доступу до сервера оновлень.

А ще вся проблема може бути у заряді батареї. Встановіть iPhone на зарядку, використовуючи потужніший адаптер, і дайте йому спокій. В крайньому випадку, ви завжди можете оновитися та відкотитися на попередню версію iOS через iTunes або iMazing.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гріється Айфон після оновлення

Деякі користувачі повідомляють про те, що Айфон почав сильно нагріватися після установки iOS 16, причому це торкнулося різних моделей. Так уже вийшло, що нагрівання навряд чи є проблемою – це звичайне явище при встановленні апдейтів, чи то вже використовується смартфон або новий, який тільки дістали з коробки. Найкраще рішення – двічі перезавантажити телефон і залишити його на 10-20 хвилин.

iPhone не ловить мережу

Дехто зауважив, що iPhone з iOS 15 краще ловив мережу. А ось у iOS 16 відсутність сигналу стільникової мережі у деяких почастішала, принаймні, на перший погляд точно. Що можна зробити? Зробити скидання налаштувань мережі і чекати, коли помилку пофіксують — швидше за все, проблема в прошивці модему, тож треба чекати виправлень від Apple.

Сідає батарея після оновлення iOS

Ще одна проблема пов’язана з тим, що на iPhone з iOS 16 швидко сідає батарея: це також цілком поширене явище, яке не є проблемою. Система переналаштовується, встановлюються нові файли, а тлі відбуваються різні енерговитратні процеси. Разом із нагріванням з’являється і підвищена витрата батареї : не лякайтеся, таке відбувається під час встановлення iOS.

Як правило, через 1-2 дні після встановлення апдейта батарея приходить у норму і перестає сідати швидко. Дивно, але деякі користувачі взагалі помітили, що iPhone на iOS 16 почав працювати довше: апдейт благотворно вплинув на батарею iPhone 8 Plus і новіших моделей.

Немає віджетів у iOS 16

Apple вирішила не додавати всі функції одноразово, тому багато користувачів по всьому світу не знайшли тих живих віджетів Live Actions в iOS 16 взагалі або були доступні тільки стандартні. Крім того, у деяких власників iPhone вони могли не додаватись. Так, за деякими відомостями, більшість сторонніх віджетів має з’явитися відразу ж у день виходу iOS 16, тоді в чому справа?

Користувачі повідомляють про те, що необхідно оновити програму, від якої ви хочете додати віджет , і відкрити її знову. Раніше були скарги на те, що App Store відмовляється оновлювати програми – завантаження не йшло, але зараз все виправлено. У крайньому випадку перезапустіть iPhone.

Айфон глючить після оновлення iOS 16

Не повірите, але в нашому чаті багато хто задоволений тим, як «літає» iOS 16. iPhone XR, iPhone 8 і новіші моделі — на всіх інтерфейс працює без підвісів і лагів. Іноді, звичайно, помітні деякі баги на кшталт сповзаючих написів, неправильного перенесення тексту та інших недоробок, але це є нормою для релізної версії. Але, на жаль, iOS 16 ідеально працює не у всіх. Деякі користувачі повідомляють про те, що iPhone сильно тупить , повільно завантажується камера, підвисає анімація та інше. Що робити?

  • Спробуйте почистити пам’ять iPhone.
  • Вимкніть економію батареї або поставте iPhone на зарядку.
  • Зробіть Hard Reset на Айфоні: затисніть кнопку включення та «Додому», якщо у вас iPhone без Face ID, або ж натисніть кнопку гучності вгору і відпустіть, потім гучність вниз і утримуйте кнопку включення.

Ще багато користувачів поскаржилися на те, що віджет Погода не дозволяє вручну встановити місцезнаходження , через що постійно включено геолокацію. Виходить, доводиться постійно ділитися даними розташування з Apple? Поки що з цим нічого зробити не можна: можливо, розробники виправлять це в майбутньому.

В іншому ж iOS 16 працює досить рівно на всіх смартфонах. Через добу користувачі відзначають, що деякі проблеми виникають із геолокацією в додатку Погода, вильотом деяких додатків. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.