Головна Статті Телефон постійно перезавантажується. Що робити

Телефон постійно перезавантажується. Що робити

На жаль, смартфони далеко не завжди працюють стабільно, і часом виникають проблеми, які змушують нас раптово купувати нову техніку. Зокрема, однією з дратівливих неполадок є ситуація, коли телефон на Android сам перезавантажується . Відбувається це по-різному. У когось перезавантаження виникає щодня, а в деяких людей пристрій зовсім не виходить із цього режиму і не може повноцінно працювати. Розберемося, з чим пов’язана проблема, і що робити, якщо смартфон постійно перезавантажується.

Чому постійно перезавантажується телефон

Як і будь-яка проблема, що виникає при роботі смартфона, проблема постійного перезавантаження може мати як апаратний, так і програмний характер. У першому випадку варто звинувачувати заводський шлюб або пошкодження, що виникло в процесі експлуатації пристрою.

До апаратних причин можна віднести несправний радіомодуль. Чому він вийшов з ладу — інше питання, відповідь на яке не відіграє жодної ролі, тому що для вирішення проблеми доведеться або змінювати вбудований компонент, або сам смартфон. Ще одна апаратна причина – несправність SIM-карти, але найчастіше винні програмні фактори:

  • некоректне встановлення оновлення Андроїд;
  • використання кастомної прошивки;
  • конфлікт програмного забезпечення від сторонніх розробників.
У будь-якому випадку проблему вдається вирішити, якщо телефон постійно перезавантажується не через несправний радіомодуль. Головне — встановити причину та дотримуватись вимог інструкцій, викладених у цьому матеріалі.

Телефон Xiaomi постоянно перезагружается

Розповідаючи нещодавно про проблеми Xiaomi, з якими я зіткнувся в процесі кількох років експлуатації гаджетів китайського виробника, мною була докладно описана ситуація, коли Redmi перезавантажується сам собою. З метою усунення несправності я навіть виконував скидання налаштувань телефону, але нічого не допомогло. Вийти із ситуації вдалося лише примусовим відключенням мереж 4G:

  1. Відкрийте установки телефону.
  2. Перейдіть до розділу «SIM-картки та мобільні мережі».
  3. Виберіть СІМку, що використовується.
  4. У вкладці Переважний тип мережі встановіть значення 3G.
Зміна налаштувань SIM-картки дозволяє вирішити проблему

Зазначу, що ця інструкція згодиться тільки в тому випадку, якщо Xiaomi постійно перезавантажується, але робить це приблизно раз на день-два, тобто пристрій працює стабільно. Щось подібне може допомогти, якщо виявиться, що на вашому гаджеті несправний радіомодуль. Але, якщо телефон не може увімкнутися і постійно перезавантажується , потрібно діяти інакше. Як – дізнаєтеся трохи згодом.

Android перезавантажується сам собою

А поки що кілька інструкцій у ситуації, коли перезавантаження відбувається регулярно, але все-таки дозволяє користуватися смартфоном. По-перше, ви можете повторити ті ж дії, що були викладені в описі проблеми на Xiaomi. У той же час є низка додаткових і корисних заходів.

Якщо ви давно користуєтеся послугами зв’язку і вже кілька років не з’являлися в офісі свого оператора, поміняйте SIM-картку. Згодом СІМка не тільки втрачає первозданний вигляд, а й ушкоджується. Тому не нехтуйте порад про своєчасну заміну компонента. Тим більше, що це робиться абсолютно безкоштовно. Головне – не забудьте взяти з собою паспорт, вирушаючи до офісу оператора.

Заміна СІМ-картки буде корисною, навіть якщо проблема виникла з іншої причини. Якщо це не допоможе, рекомендую ретельно перевірити список програм через однойменний розділ налаштувань. Можливо, ви випадково встановили шкідливу програму, виявити яку допоможе антивірус. Також не зайвим буде виконати очищення кеша всіх програм, спираючись на нашу інструкцію. Більш радикальний, але дієвий захід – скидання налаштувань смартфона.

Телефон перезавантажується та не вмикається

Цілком інакше доводиться діяти, якщо телефон перезавантажується без зупинки. У такій ситуації ви не зможете навіть відкрити налаштування, щоб очистити кеш або скинути до заводських параметрів. Але поспішаю вас порадувати: така проблема зазвичай має програмний характер, тобто не вимагає звернення до сервісного центру. Але для початку потрібно якимось чином увімкнути смартфон .

Якщо у вас не вмикається телефон, допоможе примусове перезавантаження : затисніть одночасно кнопку живлення та клавішу збільшення гучності (іноді – зменшення) і тримайте їх у такому стані протягом 7-10 секунд. У разі правильного виконання операції ви відчуєте характерну вібрацію і смартфон запуститься. До речі, це не єдиний спосіб, що дозволяє перезавантажити телефон, тому обов’язково ознайомтеся з додатковими варіантами.

При постійному перезавантаженні варто скористатися режимом відновлення

На деяких моделях комбінація клавіш «Живлення» + «Гучність вгору» (або «Гучність вниз») призводить до запуску Recovery Mode (режим відновлення). Якщо ви побачите щось подібне на своєму екрані, не лякайтеся. За допомогою кнопок перемикання гучності увійдіть у розділ «Reboot» та підтвердіть перезавантаження смартфона натисканням на «Харчування».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: